Villaks og tunfisk

Villaks fra Alaska Når vi er på ferie leier vi som regel en leilighet for en uke eller to. Og da steller vi jo maten selv. Så er det bare å ta en tur i butikken og finne gode råvarer. Det gjorde vi denne dagen ved Schønberger strand ved Østersjøen, og endte opp med deilig røkt villaks fra Alaska, og tunfisk fisket med håndline mellom Indonesia og Filippinene.  Begge fra bæredyktig fiske.

Villaks og egg, forrett
Vi gjorde det helt enkelt: hardkokte noen egg, som vi la de røkte fiskeskivene over, en tomat skåret i to, og en miniagurk skåret i litt store skiver Og over en god skje creme fraiche. Men en annen creme fraiche enn vi er vant til hjemmefra; mykere, mer kremaktig og deilig syrlig.

En fantastisk laks, nesten smørevillig, flott rød i fargen, godt røkt og med en nydelig smak. Og ingen andre ingredienser enn salt og sukker. Og røkt med kjærlighet. Kilopris 360 kroner.
Noe annet enn “tamlaks” var det. Hadde vi enda fått dette i Norge!

Tunfisk med oliven og hvitløk
Tunfisk i pannen

Da vi kjøpte fisken, ble det en pakke frossen med fire fine skiver. To av skivene har vi allerede skrevet om her.; tunfisk med nypoteter.
Denne gangen gjorde vi det veldig enkelt, men også svært godt; litt god olivenolje, noen deilige oliven med sten, og hvitløk i litt store biter.
Jeg er spesielt glad i de litt små rosafiolette olivenene, som du ofte finner i Provence og Liguria. En helt annen smak enn de grønne, litt bløte som er vanligst.

Tunfisk med oliven, tallerken
Veldig enkelt, og veldig godt; tunfisk, olivenolje, oliven med sten, hvitløk, og tomatskiver. Mer trengs ikke. Og ved siden av serverte vi en tysk Grauburgunder, eller Pinot Gris som de fleste kjenner druen som. Vinen var deilig; ikke så mye syre, med god friskhet og en anelse eple i smaken.

Tunfisk med oliven og hvitløk

Ingredienser:
2 evt 4 fine tunfiskstykker
noen sorte oliven, gjerne med sten
hvitløk skåret i litt store biter
jomfruolje
Slik gjør du:
Tin tunfisken hvis den er frossen. Brun fisken på begges sider sammen med hvitløken i olivenoljen. Ha i olivenene etter noen minutter, og la putre med. Legg opp på tallerkenen, med blodrøde modne tomatskiver som på bildet. Server gjerne med en god hvitvin.
Baguette eller en god loff går godt ved siden av. Eller uten noe, som vi gjorde.

Print Friendly, PDF & Email