Grillet dorade med linser.

Dorade i grillkurv
Bruk gjerne en slik en til doraden, men pensle godt med olivenolje først. Fisken har en tendens til å brenne seg fast dersom varmen ikke er passe. Skjær tre snitt på hver side først. Etter at du har skrapt av skjellene.

Vi er blitt litt forelsket i dorade. En deilig middelhavsfisk som også finnes i enkelte butikker her til lands, Meny for eksempel. Egentlig kunne jo en god norsk abbor med litt størrelse vært en erstatning, men de er det lite av i butikken. I konsistens og smak kan abboren minne om dorade, men det er er en vesentlig forskjell; doraden her nesten ikke ben, abboren har mange. Så jeg tar gjerne begge deler, når abboren blir å få i butikken mener jeg!

Dorade med linser, raavarer
Fennikel, paprika, tomat, løk, hvitløk og linser. Sunt alt sammen. Og linsene er økologiske, til en 10-kroning for boksen.

Dorade er en deilig fisk, kjøttet er fast og fint, det er lite ben, og den er smakfull. Lett å tilberede, og med en halvkilos fisk har du en god porsjon til 1 person. Mange fiskeelskere reiser jo til Middelhavet og får den servert, så derfor var det spennende første gang vi fant den i butikken her hjemme. Og ikke bare dorade hadde de, også havabbor, som regnes som en av havets beste fisker. Og god er den.

Dorade på grillen
Og her er vi i gang; grønnsakene i en bakk med olivenolje, og fisken i fiskekurver. Så er det bare å følge godt med så fisken ikke blir svidd, eller fester seg til kurven.
Dorade på tallerken2
Ferdiggrillet. Og linser går deilig til dorade. En god erstatning for poteter, særlig hvis du prøver å få av litt av sommerfettet.

Dorade med linser (2 personer)

Ingredienser:
2 halvkilos dorade
1 boks økologiske linser
1 paprika
1 fennikel
6 kirsebærtomater
1 løk, og en hvitløk (kinesisk)
Slik gjør du:
Rens fisken, og skrap av skjellene med en skjellskrape eller kniv. Skjær 3 snitt på hver side. Pensle med olivenolje og legg i grillkurv for fisk. Del opp grønnsakene og legg i en grillbakk uten hull i bunnen, og med litt olivenolje.
Grill på vanlig måte, og følg med så ikke fisken brenner seg fast.
Skyll linsene, og varm dem opp med litt creme fraiche. Salte og pepre.
Legg opp som på bildet.

Print Friendly, PDF & Email