Om siden

Klikk på bildet for å se CV!

Terje Dørumsgaard heter jeg.

I matsammenheng regner jeg meg som en en autodidakt dilettant! Autodidakt fordi jeg er selvlært, dilettant fordi jeg elsker å drive med mat, matkultur, mathistorie og alt ellers som har med mat å gjøre. Og dilettant kommer av dilettare; å glede seg over det man gjør, og å nyte. Den mer vanlige definisjonen, å jukse, holder jeg meg langt unna. Jeg er kanskje litt for nøye den andre veien. Jeg regner meg ganske oppegående på trender, og nyheter om mat. I 20 år skrev jeg mer enn hundre matartikler i Varden i Telemark,  i Hjemmet, og et-tre par steder til.

Jeg har hatt mange matrelaterte tillitsverv, og var den første i Telemark som fikk spesialitetmerket for et matprodukt: blåmuggosten Blå fra Bø. Jeg har også utviklet  matprodukter for andre, hvorav flere har fått spesialitetmerket.

matartikler.com er en hjemmeside/matblogg med mine matartikler, både gamle og nye, og ikke primært en oppskriftsblogg. Massevis av oppskrifter, reiseartikler og mye mer er med. Jeg er 79 år gammel (2023) og alderspensjonist (høres forferdelig ut!!). Kaller meg seniorpensjonist fordi jeg ble pensjonist da jeg fylte 67 år. Regner meg allikevel ikke som noe hengehue.
Jeg har bodd i Bø i Telemark siden 1965, (pendlet 7 år til Bergen fra 1965) men er født og oppvokst i Oslo. Mat har alltid vært en hobby og lidenskap, og den får jeg til fulle pleie nå som jeg er pensjonist. De siste 49 årene har jeg drevet med mat så og si daglig, både lest om, og laget. Kona heter Astrid, også hun er både glad i og flink med mat. Nesten hvert år siden 1978 har vi reist nedover til Italia, Frankrike, Tyskland og Østerrike. For å ende opp i den lille landsbyen Marzio i Lombardia i Italia, 800 meter over havet, nær grensen til Sveits. Der bodde min far Arne Dørumsgaard til han døde i 2006. Hans enke, Nella Valenza, døde i 2013. Siden dette er en helt privat hjemmeside, legger jeg også inn mer private artikler fra Marzio; Til bords med far, Til bords med Nella osv .

Du finner mer om meg hvis du trykker på CV-en min.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  1. Hei,
    Dette var artig lesing, og litt “slumpetreff” at jeg “fant” bloggen din. Så nå skal jeg lese mere av det du skriver. Jeg bor selv i Italia hvor jeg har bodd i 30 år og er blitt “smittet” av matbassilen. Ha en fin dag. ?

En kommentar setter vi pris på!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.