Om siden

Klikk HER for å se CV!

Terje Dørumsgaard heter jeg.

I matsammenheng regner jeg meg som en en autodidakt dilettant! Autodidakt fordi jeg er selvlært, dilettant fordi jeg elsker å drive med mat, matkultur, mathistorie og alt ellers som har med mat å gjøre. Og dilettant kommer av dilettare; å glede seg over det man gjør, og å nyte. Den mer vanlige definisjonen, å jukse, holder jeg meg langt unna. I 20 år skrev jeg mer enn hundre matartikler i Varden i Telemark,  i Hjemmet, og et-tre par steder til.

Jeg har hatt mange matrelaterte tillitsverv, og var den første i Telemark som fikk spesialitetmerket for et matprodukt: blåmuggosten Blå fra Bø. Jeg har også utviklet  matprodukter for andre, hvorav flere har fått spesialitetmerket.

matartikler.com er en hjemmeside/matblogg med mine matartikler, både gamle og nye, og ikke primært en oppskriftsblogg. men oppskrifter er det, nærmere 1500, pluss reiseartikler og mer. Etterhvert kolmmerjeg også til å legge inn innlegg om mitt egentligeventyrige liv, da om innlegg på widgeten på høyre side. Jeg er 81 år gammel (2024) og alderspensjonist. Kaller meg seniorpensjonist fordi jeg ble pensjonist da jeg fylte 67 år. Regner meg allikevel ikke som noe hengehue.
Jeg har bodd i Bø i Telemark siden 1965, (pendlet 7 år til Bergen fra 1965) men er født og oppvokst i Oslo. Mat har alltid vært en hobby og lidenskap, og den får jeg til fulle pleie nå som jeg er pensjonist. De siste 50 årene har jeg drevet med mat så og si daglig, både lest om, og laget. Kona heter Astrid, også hun er både glad i og flink med mat. Nesten hvert år siden 1978 har vi reist nedover til Italia, Frankrike, Tyskland og Østerrike. For å ende opp i den lille landsbyen Marzio i Lombardia i Italia, 800 meter over havet, nær grensen til Sveits. Der bodde min far Arne Dørumsgaardtil han døde i 2006. Hans enke, Nella Valenza, døde i 2013. Siden dette er en helt privat hjemmeside, legger jeg også inn mer private artikler fra Marzio; Til bords med far, Til bords med Nella osv .

Du finner mer om meg hvis du trykker på CV-en min.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • caroline

    Hei,
    Dette var artig lesing, og litt «slumpetreff» at jeg «fant» bloggen din. Så nå skal jeg lese mere av det du skriver. Jeg bor selv i Italia hvor jeg har bodd i 30 år og er blitt «smittet» av matbassilen. Ha en fin dag. ?

En kommentar setter vi pris på!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.