Flesk i ovn på 1-2-3

Først bakepapir i stekeskuffen, så silikonmatten, og på den flesket krydret med salt og pepper fra kvern. Thats it. Så inn i ovnene ved 220 grader. Stekingen går ganske raskt, så følg med!

For en tid tilbake kjøpte vi denne silikonmatten på nettet; opphøyede felter slik at det du steker også blir sprøtt på undersiden. Joda, ganske kjekt når man er litt matgal. Veldig enkel å steke flesk eller bacon på. Vi koste oss med sprøtt og fint flesk, litt lungemos, mandelpoteter, sauerkraut og sylteagurk. Deilig, og noe kroppen absolutt trenger av og til vil jeg si.

Halvveis stekt, og fettet har begynt å legge seg i rillene på matten. Dette ser da godt ut. Noen liker flesket som på bildet, andre skal ha det helt sprøtt.

Og så enkelt ble det; sauerkraut fra glass med ditto sylteagurk, sprøtt flesk, lungemos og deilige uskrelte mandelpoteter. Sauerkrauten og sylteagurken kjøpte vi i hyllen med godvarer fra øst-Europa, som Meny fører; er jo endel østeuropeere her for tiden. Deilig og enkelt på en hverdag; sylteagurken er kanskje mer som saltagurk å regne, men god.

Print Friendly, PDF & Email