Tunfisk med nypoteter

Tunfisk med poteter

Tunfisk er egentlig veldig godt. Men vær sikker på at den kommer fra et bærekraftig fiske. Det gjør denne. Og servert med nypoteter med skall, og en god vin og løksaus, trenger man egentlig ikke  noe særlig mer. Et meget godt alternativ til et godt kjøttstykke. Fisk har jo også kjøtt!

Tunfisk, raavarer
Grovhakket hvitløk og sjalottløk gir, sammen med hvitvin, olivenolje, creme fraiche og kraften fra fisken, denne sausens syrlige, gode smak. En overraskende syrlig og god creme fraiche. Alt kjøpt ved Schønberger strand nord for Kiel.

Tunfisken, av typen Thunnus albacares, er fisket med håndline mellom Indonesia og Filippinene.  Men bare en krok pr line, slik det har vært gjort i 150 år. Da er man sikker på å ikke «delfinfiske» som andre linebruk kan gjøre. Delfiner er fredet. I år har vi jo åpnet for å fiske 30 tonn «norsk» tunfisk også; makrellstørje.

Tunfisk, i pannen
Sjalottløken og hvitløken får surre i olivenolje og hvitvin. Og ja, det er fra frosset fisk, men utrolig god var den.
Tunfisk, tallerken
Vanskeligere trenger det ikke gjøres. En billig Chardonnay fra Lindeman gikk veldig bra til retten. 58 kroner hos Fjord Line. Egentlig var den mye bedre enn forventet. Og, ikke bry deg om sausen skiller seg, det er like godt for det. Men visp gjerne i en ss kaldt vann hvis du ikke vil ha den skilt!

Tunfisk med nypoteter

Ingredienser:
4 tunfiskbiffer, fryste eller ferske
nypoteter til 4
jomfruolje
hvitvin
3 ss creme fraiche
2 sjalottløk
3 hvitløkkløfter
persille
Slik gjør du:
Grovhakk løk og hvitløk, og la dem surre i olivenolje til blank. Ha i en skvett hvitvin og kok inn noe. Legg i fiskestykkene og brune dem lett på begge sider. Ta dem ut og kok inn litt til.
Skrell i mellomtiden de små nypotetene, og kok dem slik du liker dem. Server med grovhakket persille.

Print Friendly, PDF & Email