Varmrøkt ørret fra Hovden

Fisken har fått ligge et par timer med salt i buken og kose seg. Så varmrøkt ved 70-80 grader til passe gullglinsende farge;

Det er alltid hyggelig når naboen kommer innom med nyfisket fjellørret fra Hovden. Vel, nyfisket; ørreten er egentlig bedre dagen etter, når den har fått “satt seg”. På den annen side; hva er vel bedre enn fisk stekt over bålet på fiskeplassen. Det første er vel litt vitenskapelig, det andre går mer på atmosfære og følelser. Men begge deler er jo noe man koser seg med.

Etter en liten runde i stekeovnen for å varme seg er fisken lagt opp klar til å behandles videre. Som tilbehør ble det servert nykokte Gulløyepoteter og sopp.
En deilig blanding av kantarell, traktkantarell, og tørket oppbløtt sandsopp. Smaksatt med en skvett fløte og en liten klatt smør, og krydret med litt salt og godt med kvernet pepper.
I tillegg til potetene hadde vi en deilig sæterrømme iblandet revet pepperrot og fersk dill fra hagen. Og en grønn pesto; blanding av jomfruolje, persille og dill, og finhakkede valnøtter.

Helt enkelt lagt opp; den deilige fjellørreten med krepsefarge så det holder, soppen, sausen og den deilige pestoen.

Print Friendly, PDF & Email