Stekt kalmar

Slik ser kalmar (Loligo vulgaris) ut nedfryst. Du har helt sikkert hørt om den, men da under navnet calamare. En blekksprut som finnes langs kysten vår, men som ingen fisker i Norge. Så da får man bruke importert, eller spise det når vi er i syden. Den ligner på akkar i smak og konsistens, og er lett å tilberede.

Den tiarmede blekkspruten er «foldet ut», og du ser fangarmene godt. Alt bortsett fra mageinnholdet og selve hodedelen med øyne kan spises.
Skinnet er fjernet på selve halekroppen og «vingene», mens fangarmene får beholde fargen. Til høyre ser du blekket som ble tappet, se neste bilde.
Blekkposen sitter i innmatdelen, og tappes ved et lite kutt og klemming på posen.
For god gjennomsteking og for at den ikke skal krølle seg i pannen, kan du bruke en treskje som på bildet, og skjære igjennom med en skarp kniv, bare på den ene siden selvfølgelig..
Og her er ingrediensene vi brukte; to tomater, tre italienske eller spanske ansjosfileter. litt kapers og noen soltørkede tomater, persille, sitronbåter, et hvitløkfedd og en (litt rufsede) avocado.
Alt stekes 3 til 5 minutter i jomfruolje med hvitløken og litt salt og pepper. Ta ut og hold varm, og ha i reesten av ingrediensene. La putre 4-5 minutter.

Og slik b le denne deilige blekkspruttypen servert; med to halve tomater og en halv avocado hver, og blekkspruten med den deilige stekeskysausen. Drypp litt av sitronen over.

 

Print Friendly, PDF & Email