Hva med litt kortreist andebryst?

Andebryst, retten3

Dette er egentlig en sommerrett, fordi grønnsakene i oppskriften er fra egen hage. Men hvorfor ikke lage andebryst en kald vinterdag? Det smaker jo like godt. Og råvarene får du tak i hele året. Kortreist og kortreist! Det er iallfall ikke langreist.I tillegg er andebryst både sunt og godt. Med en andel enumettet fett som ikke ligger så langt tilbake for olivenoljens. Og med en smak som ikke mange andre fettstoffer kan vise til. Og som regel alltid med mørt kjøtt.

Halvor med and og høne

Hvis du i tillegg får tak i andebryst fra Holte Gård, eller Gårdsand, ja da kan du regne med en god vintermiddag. (Halvor Olsen på Holte Gård på bildet).

Råvarer
Det er ikke mye som skal til for å få en god vinterlig rett ut av noen få gode ingredienser. Og selv om rødløken er fra hagen, og sylteagurken er hjemmelaget, får du jo tak i dette i butikken også.

Stekt andebryst

Ingredienser:
2 andebryst
rødløk
smør og sukker
sylteagurk
Slik gjør du:
Først risser du andebrystene med en kniv på tvers og på skrå. Så bruner du dem ved sterk varme på skinnsiden, og så på kjøttsiden, tilsammen i 5 min. Deretter 20 minutter i 150 graders varm stekeovn. Tilslutt får brystene hvile i folie i 10 minutter. Rødløken surrer du litt i pannen, med smør og litt sukker. Bruk gjerne litt sukkerkulør. Legg opp med sylteagurk, gjerne hjemmelaget hvis du har det. Her er også pyntet med ringer fra rødløkstilken. Går også bra med vårløk.

Andebryst, retten, med vin

Del skrelte poteter i to eller fire og kok dem med litt salt. Som drikke kan du jo prøve Gewürztraminer fra Alsace som her. Du jo ikke ha rødvin til dette!

Print Friendly, PDF & Email