Surf and turf

Dagens råvarer til surf´n´ turf: Hjemmelaget pesto, fire argentinske villreker, fire kamskjell, ett andebryst, og fire delte asparges.

“Surf and turf eller surf ‘n’ turf er en hovedrett som kombinerer sjømat og rødt kjøtt”, kan vi lese på Wikipedia. Nå er ikke andekjøtt å regne som rødt kjøtt, så helt riktig blir det ikke. Men vi lar det passere, kjøttet er ihvertfall rødt å se på!

Gjør noen snitt som på bildet, og krydre godt med kvernet salt og pepper. Brun først i varm panne med litt jomfruolje (eller uten olje, velg selv), med skinnsiden ned, snu det og stek videre.
Legg over et lokk, gjerne et som “puster”, som dette. Det skal stekes videre i ovnen, dersom du vil ha sprøtt skinn.
Nesten ferdig. Sett opp varmen, eller sett på grillelementet i et par tre minutter. Litt mer dersom du vil ha sprøtt skinn. Pass på så det ikke svir seg.
Stek rekene og kamskjellene et minutt på hver side; husk varm panne, og ikke fett.
Aspargesene ble delt i to på langs og brunet kort i grillpannen, andebrystet er klart til å legge på tallerkenen.

Alt er lagt opp; aspargesen, kamskjellene, andekjøttet og rekene. Drypp gjerne litt av din beste jomfruolje over kamskjellene og rekene. Kjøttet er lagt oppå et lite lag av pesto og stekeskyen, litt av pestoen er også lagt over. Vi pyntet med merian fra hagen, men bruk gjerne litt tørket merian; and og gåsekjøtturt nummer EN!.

Print Friendly, PDF & Email