Klippfisk på grillen

Klippfisk, løken
Jomfruolje i formen sammen med rødløk, hvitløk og noen laurbærblader er jo en god start på en enkel rett. Og både løk, hvitløk og olivenolje er jo sunt.

For et par ukers tid siden var en av fiskebilene innom her; «Idag har jeg et godt tilbud til deg; utvannet frossen klippfisk». Og jeg, som liker det meste av fisk kjøpte en eske for å prøve. For det å slippe og vanne ut en dag du fyser på akkurat klippfisk, gjør det jo enkelt. Så det gjorde vi, «vi griller den», sa jeg til kona. Og det å grille når været er bra er jo bare koselig.

Laurbærplante
Vårt nyinnkjøpte laurbærtre er akkurat omplantet. Nå skal det få kose seg i drivhuset til varmen igjen blir bra nok. Fra før første frostnatt får den så overvintre inne.

Ifjor kjøpte vi tre laurbærtrær, og iår kjøpte vi et ordentlig, lite tre. De fra ifjor var bare en stamme med noen blader på. Dårlige greier. Siden vi bruker laurbær mye i maten ble det altså et ordentlig tre iår. Og med disse egenskapene var det sikkert ingen dårlig handel får vi tro: bladene skal virke appetittvekkende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, svettedrivende, urindrivende, menstruasjonsdrivende, antiseptisk, sopphemmende, parasittdrepende, astringerende og stimulerende.
Slett ikke dårlig!

Klippfisk på grillenLøken og hvitløken har fått surre noen minutter, fisken er lagt i, og hvitvinen er helt over. Det holder å la alt surre ferdig i 8-10 minutter under omrøring, eller forsiktig blanding av alt.

Pasta kokerImens fisken gjør seg ferdig, koker pastaen på sidebrenneren. Deilig å kunne gjøre alt på grillen, selv om det ble litt inn og ut på kjøkkenet etter glemte ting! Men litt fysisk trening gjør jo bare godt!

Klippfisk på bordetOg så er alt klart til å inntaes. Rett fra grillen og ned på bordet, glovarmt.

Klippfisk med løk og tigerreker

Klippfisk retten

Ingredienser:
noen skiver utvannet fin klippfisk
tigerreker
rødløk og hvitløk
noen laurbærblader
jomfruolje
salt og pepper

hvitvin
tagliatelle
noen blader ramsløk hvis du har
Slik gjør du:
Dersom du ikke får tak i ferdig utvannet klippfisk må du selvfølgelig ta den jobben selv. La løken og hvitløken få surre blank i olivenoljen. Legg i noen laurbærbladr, så fisken, og tilslutt heller du over hvitvinen. La alt surre noen minutter (se ovenfor). Tigerrekene (helst økologiske eller sertifiserte) får surre med de siste 3-4 minuttene.
Kok pastaen og legg opp som på bildet over.
God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email