Fylte små kalmar

Norske reker og små Kalmar er hovedråvarene i denne lille sjømatretten. Innmaten er tatt ut av blekksprutene, og tentaklene skal stekes ved siden av.

Her er det meste til fyllet; tre tomater, daggammelt brød uten skorpen, brødrasp, rekene, et egg, kapers, og jomfruolje. Under til høyre noen av tentaklene som skal finhakkes. (Løken og hvitløken skal brukes i tomatsausen, men kan også brukes i fyllet, hvis du har litt mer for hånden.)
Klargjort; tomatene er hakket fint, det samme er løken, hvitløken, rekene og tentaklene. Litt persille og gressløk tar vi også med, hakket. Halvparten av løken og hvitløken brukes i tomatsausen.
Det daggamle brødet, brødraspet, egget og kapersen blandes først.
Resten av ingrediensene på bildet lenger opp; dvs de opphakkede rekene, tomatene og det grønne legges i og får et par minutters surring i olje, sammen med halvparten av løken/hvitløken.
Så blandes fyllet godt i bollen med egget og brødraspet. Salte og pepre litt.
Dette brukes i tomatsausen: halvparten av løken og hvitløken, soyasaus med litt syltet hakket ingefær, olje, og tomatene fra boks.
Først surres løk og hvitløk i oljen. Bruk gjerne mer løk og hvitløk!
Så blander du i tomatene og soyablandingen. Du kan også dryppe over litt balsamico condiment; innkokt balsamico fra flaske. La sausen putre en 8-10 minutters tid. Salte og pepre litt.
Fyll alle blekksprutkroppene med fyllet, lukk med pinner, og la det surre i olje 3 til 4 minutter ved svak varme, ikke lenger, da blir det seigt. Snu underveis.

Og slik serverte vi det; først ble tomatsausen lagt på, så de fylte blekksprutene, og ved siden av tentaklene, som fikk putre sammen med de fylte blekksprutene.

Print Friendly, PDF & Email