Risotto med karbonade og egg

Her er ingrediensene til risottoen: carnaroliris, kalvekraft utblandet fra flaske, squashblomster, norsk spekeskinke, jomfruolje og smør, og bredbladet persille (fra hagen).

Risotto passer til mye. Akkurat i dag har vi prøvd den til grillede karbonader med egg, grillet på grillmatte; et par duppeditter vi kjøpte på nettet for noen dager siden. Siden det daglig springer ut nye squashblomster brukte vi noen av dem i den deilige risottoen. Grillmatten holder faktisk hva den lovet; vi stekte også eggene på den. Så store og fine er squashblomstene når de er nyutsprunget. Ikke vent for lenge utover dagen før du tar de inn, da synker de sammen.

Squashblomstene, persillen, og skinken, er skåret smått, parmesanen er klar til å rives.

Ha olje og smør i en kjele, legg så i skinken og persillen, og la det få putre med et par-tre minutter.

Ha i risen og la putre med litt. Så heller du over kraften og squashblomstene, og lar alt få koke 16-17 minutter. Risen skal være al dente.

Karbonadene er klare for grilling. Bruk en kniv for å få mønsteret når du former dem. Oppskrift lenger nede.

Karbonadene er akkurat snudd, de to eggene er lagt på grillmatten. Her ligger det på to grillelementer, da har du bedre kontroll med grillingen.

Karbonadene er ferdige, det er også eggene. Dette gikk da fint; griller du for eksempel en god biff på grillmatten, får du fint frem de karakteristiske grillstripene.

Og her er risottoen servert til de deilige hjemmelagde karbonadene. Litt god jomfruolje er dryppet litt rundt på tallerkenen. Så er det tid for å rive godt med parmesan over risottoen.

Karbonader

Ingredienser:
500 gr. karbonadedeig
1 egg + 1 ss potetmel
2 sjalottløk, finhakket
Salt, pepper, og revet muskatnøtt
2 dl. melk
Slik gjør du:
Bland de tørre ingrediensene. Bland deretter inn egget og spe med melken.
Form karbonadene og grill dem som på bildene over.