Squid i frityren, enkelt og godt.

Blekksprut, panertFiskebilen har vært innom. Idag hadde han med store fine, frosne blekksprutbiter. Helt klare for frityren. Dersom flere av oss hadde visst hvor godt dette er, ja da hadde vi helt sikkert spist det også. Vi har det langs kysten vår, men få spiser det i Norge. Vi eksporterer jo akkar, så hvorfor skal ikke vi her hjemme også få dette produktet i butikken i en eller annen form? Denne for eksempel. Vi er jo ikke sene om å spise blekksprut når vi er på ferie!  Blekksprut, friteres“Salt and pepper squid chunks” heter disse, som importeres av Norice på Gvarv i Telemark. De selger det videre til butikker igjen. Med slike frosne produkter kan du jo ta ut akkurat så mye som du trenger til de porsjonene du skal lage til. Ikke for mange i frityren av gangen!

Blekksprut, retten1Og så enkelt var det; Bare servert med en god aioli, et par sitronskiver og litt baguette. Så er det bare å dyppe i majonesen og kose seg. Og det er virkelig sprøtt og smakfullt. Litt som fish and chips.

Salt and pepper squid chunks

Ingredienser:
noen salt and pepper squid chunks
majones eller aioli
jomfruolje og litt smør

baguette
sitronbåter
ramsløk eller noen gode blader basilikum
Slik gjør du:
Gjør klar en frityrgryte. De ferdige “chunksene” friteres direkte fra fryst tilstand til de får en fin farge, 4-5 minutter ved 180 grader skulle gå bra. Alternativt kan du selvfølgelig bruke blekksprut (akkar) som du skjærer i passe biter, dypper i en god frityrrøre og friterer. Server med tilbehøret som på bildene. Har du ikke ramsløk, prøv basilikumblader surret i litt god olje/smørblanding. 

Blekksprut, med ramsløkEller som her, hvor vi har latt noen frosne, opptinte ramsløkblader få surre litt i en god olivenolje blandet med litt smør.
 

Print Friendly, PDF & Email