Fyllt squashblomst og stekt kantarell

SquashblomsterNår squashblomstene står i full blomst, kantarellene popper opp av bakken, og du har noen nyinnkjøpte reker i kjøleskapet, ja da er ikke veien lang til en liten forrett med disse deilige ettersommerråvarene! Og det å fylle squashblomster er noe vi burde gjøre mer av i Norge. De burde også bli vanlige i grønnsaksdisken. For dette er både smakfullt, sikkert sunt, og pent å se på. Squashblomst ingrOg her er det meste som skal til; squashblomster, litt olivenolje, ricotta, revet muskatnøtt, noen reker, og gjerne en liten krabbeklo (som vi hadde i fryseren). Og så litt vårløk i ringer, og en hvitløk.

Kantarell 2016Både kantarell og gul trompetsopp er kommet. Litt tidlig for trompetsoppen, men med en så fin ettersommer som iår, kan vi jo bare glede oss over det. Det kommer nok også mer utover høsten.

Squashblomst fylltBlandingen er fyllt i squashblomstene, og soppen og sjalottløken skal gjøres klar til grillingen. En god blanding spør du meg.

Squashblomst grillesKlar til grilling, eller steking som det vel blir i både form og stekepanne. Kantarellen får varm panne og stekes til mye av kraften er fordampet, løken bruner seg lett. Selv steker vi i jomfruolje, men smør går også godt. Squashblomstene får surre seg i en god jomfruolje. Og til slutt kan du jo dryppe over litt av din fineste olivenolje. For smakens skyld!

Reke- og ricottafyllt squashblomst, og stekt kantarell.

Squashblomster på tallerken2
Rema 1000 har noen kjempegode franske baguetter, som blir akkurat så sprø og gode som baguetter skal være. Og selvfølgelig må de dyppes i den gode stekekraften.

Ingredienser:
noen squashblomster
noen fine kantareller
1 sjalottløk

noen nyrensede reker
jomfruolje og ricotta
revet muskatnøtt
vårløk i ringer
Slik gjør du:
Finhakk rekene, og bland med de andre ingrediensene til fyllet. Fyll squashblomstene forsiktig, og vri gjerne litt på tuppen, så de tetter seg litt. Egentlig burde det vært rå reker til denne retten, men norske rå reker får du dessverre ikke tak i. Stek kantarellene og sjalottløken.
Følg ellers oppskriften under bildene, og legg opp som på tallerkenen på bildet.

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Kommentarer er stengt.