Sashimi Kalmar, laks og villreker

Kalmaren til venstre har den karakteristiske lillarosa fargen, villrekene er orangerøde som rå, akkurat som scampi, og laksen er som den pleier.

Joda, ganske mye sjømat kan brukes til sashimi; fra venstre Kalmar, argentinske villreker og laks. Litt stell er det med kalmaren, men når resultatet blir bra blir det meste godt.

Kalmar, (loligo forbesi) er en tiarmet blekksprut som også finnes langs kysten vår, men som du nok ikke finner i kjedenes butikker. De blir 30 – 50 cm lang med en vekt på inntil 2 kilo. Eng; calamary/European squid, Ty; gemeine kalmar, Fr; calmar, It; calamaro commune, Sp; calamar. Her er den delt opp i kropp, “vinger”, og fangarmer/tentakler.
Kroppen er brettet ut, og det tynne lillarosa skinnet er fjernet.
Så skrapes den innvendig, og en tynn hinne skrapes vekk. Går ganske raskt.
Og her ligger den klar; nå skal den deles opp i tynne strimler.

Og slik la vi det opp; på hver side ligger kalmarkroppen i løvtynne strimler, bak ligger den rå laksen i tynne skiver, foran ligger de argentinske villrekene delt på langs, og over ligger fangarmene og “vingene”. De sistnevnte kunne også vært delt i løvtynne skiver, litt mye al dente var de. Ved siden av ble det wasabi, balsamico, soyasaus og soppsoyasaus. Ris med “villris”, med en klatt smør i, og et godt glass Cremant de Loire gikk greit.

Print Friendly, PDF & Email