Breiflabb med kantarell

Breiflabb med kantarell
Tre gode råvarer fra fryseren; store fine filetstykker av breiflabb, stangbønner fra hagen, og kantareller fra skogen.

Mat fra fryseren kan faktisk være meget smakfull, forutsatt at man ikke venter for lenge med å bruke det man har liggende der. Særlig gjelder dette fisk. Så i dag har vi tatt frem tre deilige råvarer: breiflabb, stangbønner fra hagen, og kantarell fra skogen. Til det serverer vi mandelpoteter, og det jeg har vært frimodig nok til å kalle Dørumsgaardsmør. Fordi jeg selv har komponert oppskriften.

Kantarell i pannen
Hva er vel bedre enn å ha kantarell eller annen god sopp i fryseren. Ikke alltid like lett å få den sprø, den trenger litt tid, og ikke alt for sterk varme. Denne soppen steker seg sprø i god olivenolje.
Dørumsgaardsaus
Sausen har jeg vært frimodig nok til å kalle Dørumsgaardsmør, fordi jeg har komponert oppskriften selv. Ikke akkurat slankemat, men god er den.

Dørumsgaardsmør

Ingredienser:
150 gram smør
1 boks Creme Fraiche
gressløk
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i halvparten av creme fraichen. Rør med en god visp. Sannsynligvis vil sausen da skille seg. Men ikke fortvil; ha i resten og rør videre til en homogen saus. Det går som regel bra. Hvis ikke; ha i en spiseskje kaldt vann og rør videre. Tilslutt har du i godt med nyklippet eller tørr gressløk fra glass. Og gjerne noen dråper trøffelolje dersom du liker det.

Breiflabb med kantarell, tallerken
Fisken har fått trekke i saltet vann, stangbønnene har småkokt 3-4 minutter, soppen er stekt, og sausen er laget. Så er det å kose seg med de deilige råvarene fra fryseren.
%d bloggere liker dette: