Dorade bakt i stekeovnen

Dorade, raavarer
Olivenolje, kapers,oliven, noen kirsebærtomater, sjalottløk og hvitløk, to slag soltørkede tomater, poteter, parmesan, fisken, og noen timiankvister er alt som skal til.

Dorade er en deilig fisk. Nykommer i kjedenes fiskedisker, vi fant disse på Meny. Oppdrettet i Hellas, og, får vi stole på; en ren oppdrett. Norske fiskedisker av idag er kjedelig synes jeg, så hvert nye tilskudd av fisk og skalldyr er kjærkomment. Når vi ikke evner å utnytte vårt eget hav, og våre egne innsjøer mener jeg!

Dorade klar for ovnen
Olivenolje i det ildfaste fatet sammen med løken, hvitløk og timian. Fisken er skrapet fri for skjell, to snitt er skåret, og de er krydret med salt, pepper og olivenolje. Og så rett i 190 graders ovn.
Dorade, tilbehør
Resten av tilbehøret får småputre i olivenolje til du synes det er passe. En god blanding av sødme, salt og en anelse syre.
Stekte poteter
Potetene er skåret i små firkanter, og får råsteke seg i olivenolje til de er brune og sprø. Væsken fra potetene har enda ikke begynt å fordampe.

Dorade med stekte poteter og litt til

Ingredienser: (2 personer, gang opp selv for flere)
2 dorade
sjalottløk og hvitløk
soltørkede tomater, oppbløtt
grønne og sorte oliven
kapers
kirsebærtomater
poteter i små firkanter
parmesan og olivenolje

Dorade, tallerkenSlik gjør du:

Skrap fisken helt ren for skjell, og skjær to eller tre snitt på skrå over den (se bilde).
Så skjærer du løk og hvitløk i fine skiver/ringer. Hell litt olivenolje i et stort nok ildfast fat, legg i løken, noen timiankvister og fisken. Salte og pepre, drypp over olivenolje, og sett den i stekeovnen på 190 grader i ca 20 minutter.
Skrell og skjær potetene i små firkanter. De steker du i jomfruolje til de er passe brune. Rett før de er ferdige drysser du over nyrevet parmesan.
Resten av tilbehøret lar du putre i olivenolje til du synes det ser ferdig ut. Legg opp som på bildet.

Print Friendly, PDF & Email