Andeklubber med appelsinsmør

Seks andeklubber har fått ligge en 5 timers tid i fint salt, så skylt av godt, og klappet tørre med kjøkkenpapir. Andefett som vi hadde i fryseren er tinet og lagt i et ildfast fat, og så satt i grillen. Aller best er 12 timer i litt grovt salt først, og så skylt av.

Her for noen dager siden kom jeg over fryste andeklubber fra Holte gård på Meny. Er ikke så stor fan av kyllingvinger og klubber egentlig, men andeklubber måtte jo prøves da.

Etter en halvtime i elgrillen Weber Pulse 2000 på indirekte varme ser klubbene slik ut. Salvie, rosmarin og timian er akkurat lagt i.
Da vi flyttet i egen leilighet investerte vi i dette fine lille drivhuset, og her hentet vi urtene i dag.
Enda mangler det litt før drivhuset er fullt, mye godt her; kepaløk, sjalottløk, sommerkål, 3 slag tomater, alle av typen kirsebærtomater, estragon, rosmarin, mynte, nysådd italiensk persille, timian, basilikum, og brønnkarse, Astrids gule blomst skal ut i balkongkassen.
Ferdigstekt/grillet etter litt over en time med snuing underveis, ca 200 grader indirekte varme.
Et par desiliter nypresset appelsinsaft fra Menys saftpresse har fått koke inn til halvparten, smør er rørt/vispet inn, og thats it. Et deilig litt tykt appelsinsmør.

Og slik la vi det opp; potetpuré med litt kvernet pepper og appelsinsaus over, andeklubbene og de stekte urtene, et speil av appelsinsmøret, og litt rødkål fra pose, varmet opp i andefett. Villa Cavallo fra Toscana gikk greit, den tålte syren noenlunde.

%d