Pinnekjøtt igjen!

Halvannet døgn utvanning og 3 timers koking fikk 2018´s pinnekjøtt.

Pinnekjøtt er egentlig veldig enkelt å lage; vanne ut 1 til 3 dager, koke eller dampe i 2-4 timer, og ferdig. Det passer seg for det meste selv. det er det enkle og gode tilbehøret som tar litt mer tid, kålrotpureen eller stappen om du vil. I går hadde vi pinnekjøtt igjen, men ikke denne, den er fra 2018 og røkt. I går hadde vi urøkt. Men den legger vi inn en annen gang.

Ringerikspoteter brukte vi i 2018, i år har vi ikke sett noe til dem hos Meny. Her er de akkurat satt over. Noen skreller dem, jeg spiser for det meste også skrellet.
Kålroten er akkurat ferdigkokt.
En god stamper gir en litt grov og deilig kålrotstappe. Stavmikser en finere konsistens. Vi blander i litt fløte og en god klatt smør, pinnekjøttkraft, og litt kvernet pepper og revet muskatnøtt.

Og her er alt klart til et godt førjulsmåltid; pinnekjøttet, kålrotstappen, Ringerikspoteter, hvorav én uskrelt og tre skrelte for bildets skyld. Nydelige hjemmelagde sylteagurker, og sennep fra Dijon. Et glass avkjølt førjulspilsner og et lite glass avkjølt Simers taffel er alltid godt.

Print Friendly, PDF & Email