Kanin med lever, nyrer, og reker

Det fineste filétstykket på kaninen, med slagside, og med lever og nyrer. Kaninlever regnes som verdens fineste og beste lever av kjennere. Dessverre følger ikke lever og nyrer med når du kjøper kanin i Norge. Denne ble kjøpt hos en liten produsent i Danmark.

Vi er veldig glad i kanin her i huset. Jeg forstår at de som har kanin som kjæledyr kan ha problemer med å spise dette kjøttet, men for oss andre ser jeg vel ikke så mye forskjell på kjøtt fra en kanin og fra et lite lam. En ting er sikkert; kaninkjøtt er både godt og sunt. Spesielt smakfull er leveren. Denne dagen tilberedte vi den med både lever og nyrer. Og noen argentinske villreker.

Fine store argentinske villreker klare for å renses for skall, og viderebehandles i denne enkle men deilige retten.

Først stekes filétstykket, så leveren og nyrene, og til slutt rekene med haletippen på. Haletippen blir jo også et lite håndtak når du skal spise dem. Alt stekes i jomfruolje.

Her ligger ytrefileten skåret fra benet sammen med rekene, aspargesen og to fine pæreskiver, nettopp snudd i stekepannens sky. Stålringen er klar til å ta imot nykokt risotto kokt etter anvisningen på pakken.

Og slik la vi opp; den ene ytrefileten med indrefileten under, rekene, aspargesen, risottoen med stekeskyen rørt inn, og de to pæreskivene toppet med lever og nyrer. Helt nydelig alt sammen.

%d