Lammecarré med sikori og tomat

Lammecarré stekes
Lammecarréen er brunet godt på begge sider i jomfruolje, og får steke seg ferdig før den skal hvile noen minutter.

Lammecarré er kanskje det beste stykket på lammet synes jeg. Godt med fett til å gi smak, mørt som en ytrefilet skal være, og lett å tilberede og dele opp. Men selvfølgelig; ikke det rimeligste. Av og til kommer det med redusert pris før det går ut på dato, og da er det bare å slå til. Idag serverer vi det med sikori/endivie og tomater uten skinn. Og med hvite økologiske bønner som tilbehør.

Endivie og tomatEndiviene ligger klare til å deles i to, tomatene er skåldet, og frøene tatt ut.

Vinsaus ferdig før smørSom saus bruker vi innkokt rødvin-balsamico:
1 stor sjalottløk
4 hvitløkkløfter
1,5 dl god kraft eller buljong, gjerne fra innkjøpt flaske
2,5 dl rødvin
0,5 dl god balsamico
3 ss kaldt smør
olivenolje
Slik gjør du:
Finhakk sjalottløken og hvitløken. Stek blanke i jomfruolje. Ha i vinen, kraften og balsamico, og la alt koke inn til ca 1 dl. Kjør i stavmikser eller sil av og smak til med salt og pepper. Kok inn til 0,5 dl. og bind sausen med smøret, litt av gangen. NB! Må ikke koke når smøret haes i.

Tomater uten skall
Skjær tomatkjøttet i terninger, og la det putre i jomfruolje noen få minutter. Salte og pepre etter egen smak.  Del endiviene i to på langs, og skjæ/grav ut endel av kjernen, som er bitter. Pass på at du får en liten fordypning så du får plass til tomatkjøttet. Fyll opp med tomatkjøttet og dryss over litt tørket dill.Lammecarré med bønner2

Legg opp som på bildet, og server med oppvarmede hvite, ferdige økologiske bønner, som du skyller av og varmer i litt olje eller smør. Salte og pepre, ha gjerne i litt løkpulver og revet muskatnøtt.

Print Friendly, PDF & Email