Pollo en samfaina

Kylling spansk 1
Til høyre den oppdelte kyllingen, nettopp brunet, og til venstre serranoskinke som har fått steke litt i jomfruolje.

Eller kylling med aubergine, paprika og tomater, som det blir på norsk. Tenkte vi måtte ha litt spansk før vi drar til Spania, så denne oppskriften fant jeg i boken «Til bords i Spania og Portugal». Som skrevet så gjort; vi prøvde denne, og med stort hell. Med en 3-kilos kylling fra Holte gård i Drangedal!Kylling spansk gr sakerSquash, paprika og løk er lagt i, og får surre noen minutter til de er blankt.

Kylling spansk gr saker2Auberginer er lagt i, og får surre med noen minutter til. Rør forsiktig.
Kylling spansk gr saker3Tilslutt hadde vi i tomatene, timiankvister fra hagen, og et par laurbærblader. Så skal kjøttet legges på og dekkes godt med grønnsakene, før alt får småkoke en halvtimes tid.

Kylling lagt iKyllingstykkene er lagt i, og dekket så godt det lot seg gjøre med en 3 kilos kylling som vi altså hadde.

Kylling spansk ferdig1Retten er ferdigkokt og klar for bordet. Og her er oppskriften fra boken «Til bords i Spania og Portugal»

Pollo en samfaina

Ingredienser:
1 kylling, ca 2 kg
salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1 1/4 dl hvitvin
125 g serranoskinke i terninger
2 store løk i skiver eller grovhakket
3 hvitløkbåter, finhakket
500 g aubergine i biter på 2 cm
375 g squash, i biter på 1 cm
2 grønne eller røde paprikaer, renset
i store terninger
750 g tomater uten skinn og frø, hakket
1 laurbærblad
timian eller  merianKylling spansk tallerken1

Slik gjør du:

Skyll av kyllingstykkene, tørk av og dryss over salt og pepper. Varm olje i en stor stekepanne på sterk varme. Brun kyllingenen i 8-10 minutter.Ta opp og  legg på en tallerken. Ha skinken i pannen og stek 1 minutt. Tilsett løken og la den steke seg myk. Ha i hvitløk, aubergine, squash og paprika, og stek under omrøring i ca 5 minutter.
Ha i tomatene, laurbærblad, timian eller merian, vin og kyllingstykkene, og vend på alt, så kyllingstykkene dekkes. Legg på lokk og la det trekke i ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper, og server.

Print Friendly, PDF & Email