Gåsekjøtt. Gåseboller med kantarell og risotto

Få kjøttslag har en så god smak som and og gåseekjøtt. Og fettet er nesten like sunt som olivenolje. Og det tåler oppvarming til nærmere 300 grader! Her er det laget boller på lårkjøtt og skinn.

Ingredienser:
3 gåselår eller 4 andelår
2 egg
1 teskje sukker
1 knivspiss hver av: hvit pepper, ingefær, og kumin
1 barneskje tørket merian
10 gram salt
mel + ett egg og brødrasp
kantarell + litt kvernet pepper
risotto
Slik gjør du:
Skjær kjøttet fra lårene. Ta vare på skinnet. Kjør kjøttet, og skinnet fra 2(3) av lårene i kjøttkvern, eller hvis du har god tid eller mangler kjøttkvern; skjær kjøtt og skinn så smått du kan. Det skal bli til en kjøttfarse.
Bland i eggene og krydderet. La hvile en times tid i kjøleskapet. Form boller som på bildet. Rull dem først i mel så i et pisket egg, og tilslutt i brødrasp.

Bollene av gåsekjøtt blir saftige, smakfulle og sprø dersom du steker dem
på litt høy varme først.

Stek gyllenbrune.  Skinnet fra det siste låret skjærer du i små firkanter og steker godt, slik at det nesten blir sprøtt. (Gjør dette mens bollene hviler i kjøleskapet) Stek kantarellen, og pepre etter egen smak. Bland sammen litt god olivenolje og balsamico, og legg ut på tallerkenen. Server med risotto, og legg opp som på bildet. (Jeg har brukt en firkantet, rustfri dekorasjonsform til risen, men legg selvfølgelig opp som du pleier.)

Print Friendly, PDF & Email