Boknafisk med italiensk vri

4 fine filetskiver ferdig utbløtt Boknafisk kjøpte vi på Meny, etter selv å ha bestilt den fra Halvorsfisk gjennom Ingrid på Meny Bø. Soppen er selvplukket.

Og her er hovedingrediensene i denne smakfulle Boknafiskretten med italiensk vri; ferdig utvannet Boknafisk fra Halvorsfisk og Meny, og opptinet gul trompetsopp fra skogen rundt oss. Langreist nordfra, og kortreist herfra. Ikke helt stoccafisso, men halvt kanskje, halvtørket som Boknafisken jo er? Og hvorfor ikke trå til med litt italiensk vri? Vel ikke helt italiensk, men siden de har beæret verden med tusenvis av flotte retter med stokkfisken vår, kan jo vi beære oss selv med litt av deres smaker.

Opptint gul trompetsopp ser nesten mer delikat ut enn da vi frøs ned denne deilige soppen. La den putre seg ferdig i jomfruolje, og avslutt med en god klatt smør, salte og pepre etter egen smak. Du kan selvfølgelig sprøsteke den, men det tar tid, og er nok å foretrekke fra fersk tilstand.
Fine mandelpoteter skåret i biter får koke seg ferdig og skal brukes i en god potetpure.
Fisken kan du vente med å trekke til rett før servering; den skal bare trekke en 5-6 minutter.
Ramsløkoljen laget på jomfruolje og ramsløkblader er fra våren 2019, men like god som da den ble lagt ned; bedre kanskje, den har jo trukket utt masse hvitløksmak av ramsløken. Og den gir ikke hvitløkslukt som mange plages av.
Tre gode smakstilsetninger; persille, både krus og italiensk bladpersille kan selvfølgelig brukes, så deilig trøffelolje med hvit trøffel, og til høyre ramsløkolje kjørt i stavmikser. Ramsløk fra egen hage, bladene lå i oljen og gjorde den mer til en pesto enn en olje.
“Skarre verra, så skarre verra”; krydre potetpureen med salt, pepper, revet muskatnøtt og noen dråper trøffelolje. Avslutt med en klatt smør. Hell gjerne i litt oppvarmet melk dersom du liker den mykere.

Og dette var skikkelig godt; først ramsløkoljen eller pestoen utover tallerkenen, så fisken, potetpureen, trompetsoppen og persillen. Helt enkelt men ikke enkelt i smaken; en liten symfoni av smaker, hvor den deilige fiskesmaken på ingen måte ble overdøvd av de andre smakene. Innbyr til gjentakelse, må snart ned å hente mer.

%d bloggere liker dette: