Rød mulle med olivenbruschetta

Jeg sammenligner disse deilige fisken litt med abbor hva kvalitet, fasthet og smak angår. Og norsk abbor er jo ikke noe du får i butikken akkurat. Men disse importerte er det mulig å få tak i.

Små deilige rødmuller (red mullet) er enkle å tilberede, og har et fast og deilig kjøtt når tilberedt. Før tilberedning må du passe på litt; de er ganske bløte i konsistensen og lette å “rive litt i stykker”. Mullus barbatus, som den heter på latinsk, lever i Middelhavet og fra Kanariøyene og opp til de britiske øyene. Kan bestilles på Meny, disse er kjøpt på Meny Saga i Skien.

Veldig enkelt; rens fisken og fyll buken med en rosmarin og timiankvist. Spray over litt jomfruolje og legg på noen basilikumblader. Så rett på grillen et par minutter på hver side. Kvern over salt og pepper etter egen smak.
Soltørkede tomater, sort oliven uten stener, tre hvitløkfedd og litt persille.
Finhakk alt sammen og bland godt, salte og pepre fra kvern.
Bland alt med litt jomfruolje, riv over sitronskall og press over litt sitronsaft. Smak til.

Tilslutt griller du baguettskiver skåret på langs, på begge sider, har på olivenblandingen og drypper over litt mer jomfruolje. Så kan du jo servere denne enkle, deilige retten med et glass rosévin for eksempel. En velsmakende lunsj- eller hovedrett.