Andebryst med hvit asparges

To gode hvite asparges, et andebryst til to, et par pinner med ost, og mandelpoteter med skall, og rosmarin fra verandadrivhuset.

Andebryst er deilig, sunn og velsmakende mat! Sunn? Vel, fettet er sunnere enn mye annet fett, nesten som gåsefett, som igjen er nesten som olivenolje. På den annen side; du legger jo på deg av for mye av det, og det er jo ikke så sunt for alle. Uansett, av og til osv…

Dette fikser vi på den nye elgrillen fra Weber; Pulse 2000. Steketermometeret er satt inn og telefonen tar over. Poteten, og aspargesen i jomfruolje med provencalsk krydder fra Provence (gave fra min franske nevø i Antibes) er klart til grilling.
Egentlig veldig enkelt; appen på telefonen spør om hva du skal grille, jeg svarer andebryst uten ben, Weber sier 76 grader. Så inn med termometeret, og Weber gir alarm når ferdig, med visning av temperatur underveis.
Ostestikkene lå i disken på Meny, så vi prøvde en hver; slett ikke vond. Aspargesen er litt svidd på tuppen, men gode var de.
Alarmen har gått, andebrystet er ferdig, og skal skjæres opp til oss to gamlinger. Ikke helt sprøtt skinn, men slik får det være denne første gangen.

Vi la det ganske enkelt opp; potetene ble sprøe og velsmakende, det samme gjorde forresten det andre også, kjøttet rosastekt men gjennomstekt. Slik liker jeg det! En god sprudlende provencalsk rosévin gikk helt greit.

Print Friendly, PDF & Email