And og kylling med Marsala

Ett kyllingbryst og ett andebryst (nederst). Marsala, rødløk og hvitløk. Alt er klart til et enkelt men godt måltid.

Ett andebryst, og ett kyllingbryst hadde vi i dag, begge fra Holte gård. Servert med Aligot, den deilige potetostepureen fra L’Aubrac-regionen i Frankrike. Og med Marsala, den deilige vinen fra Sicilia. Vi har brukt den søte typen, for er det noe som passer til andebryst er det jo sødme. Ja til kyllingbrystet også forresten.

Riss brystene med en skarp kniv, men prøv å ikke skjære ned i kjøttet. Stek i varm panne med skinnsiden ned til fettet begynner å piple ut fra andebrystet. Ha gjerne litt andefett eller jomfruolje i pannen først. Snu brystene når de har fått fin farge, og stek videre. Kyllingbrystet blir naturlig nok ferdig før andebrystet, så du kan jo starte litt senere med stekingen av det.
Begge brystene begynner å svulme ved videre steking; fine var de og finere blir de. Kok ut med litt marsala. Løken og hvitløken steker du i en annen stekepanne, og også der kan du ha i litt Marsale, eller Sherry/Portvin i mangel av Marsala.

Stekte fuglebryst med aligot

Først la vi opp aligot (her er oppskriften), så fordelte vi brystskivene rundt på tallerkenen før vi helte over den deilige marsalasausen smaksatt med salt og pepper. I midten la vi løken med sprøstekt salvie på toppen. Absolutt godt ja!

%d