Kanin fra Nordisk Smag

For en tid tilbake, på  vei fra Lønstrup til Hjørring, kom vi over denne gården med gårdsutsalg med kaniner og mye annet godt. Eget godkjent slakteri og økologiske råvarer. Akkurat noe for oss, kanin er ikke det det er letteste å få tak i her hjemme. Dette var ved påsketider, og mye av varene var utsolgt, vi kunne gjerne tenkt oss kaninlever, men den var det ikke noe igjen av.

Også andre produkter fra området hadde de, og som sagt; eget godkjent slakteri, så her ble hele jobben gjort på gården frem til ferdige pakninger med deilig kaninkjøtt.
Her er råvarer av ymse stykninger; lår bog, rygg, skrog og mere. Hele kaniner og innmat var utsolgt.
Den hyggelig gårdskonen tok imot oss og viste oss rundt i butikken. Av sanitære grunner fikk vi ikke være med til kaninene.
Ett stykke kaninrygg til 74,29 DK var helt greit, ikke mer enn 230 gram men det holdt fint til oss to.
Utenfor gårdsbutikken var det mulig å ta seg en kopp kaffe. Ikke helt grønt overalt enda, men våren var på vei.

Kaninfilet med erter og stekte poteter

Kaninryggen ble rensket for filetene; to ytrefileter og ditto indrefileter. Vi gjorde ikke noe med hinnen over kjøttet, men krydret filetene på begge sider med salt, pepper, løkpulver og hvitløkspulver. Helt enkelt.
Før stekingen i jomfruolje delte vi ytrefiletene og indrefiletene. Ytrefiletene krøllet seg litt fordi hinnen var på, men pytt, det tok vi vekk etterpå.
Små mandelpoteter ble delt på langs, og stekt i jomfruoljen som kaninfiletene ble stekt i. Filetene lå under folie imens.
Potetene er ferdige, og kaninfiletene lagt tilbake til oppvarming. Erter ble varmet i vann, vannet helt av og ertene ble tilsatt godt smør.
Og så enkelt serverte vi det; de stekte potetene med noen ramsløkblader, ytrefilet og indrefilet, og ertene. Og selvfølgelig var det godt; nydelig med en anelse rosa kjøtt på ytrefiletene.
Print Friendly, PDF & Email