Zucchinisuppe med gode dråper

Zucchinie er det samme som squash, men det italienske navnet. Og brukt i menyer og oppskrifter verden over. Akkurat som vår sjøkreps er mest brukt under navnet scampi utenfor Norge. Og zucchini er egentlig et lite gresskar. Du kan lese hele artikkelen om squash her: Squash, hagens lille gresskar. Oppskriften på denne suppen er ikke min, men fra boken “Die Marquise bittet zu Tisch” eller markisen ber til bords. (Markisen er markiens frue, og tittelen er en adelstittel mellom hertug og greve.)En bok med fortellinger og med oppskrifter fra det franske hoffet. Jålete? Javel, men spennende mathistorie.

brissac
Chateau de Brissac, Frankrikes høyeste slott. Som ligger i Anjou i Loire. Oppskriften har den unge markiens hustru gitt. De bor i øverste etasje i slottet. Foto: all-free-photos.com

Zucchinisuppe fra Chateau de Brissac

Zucchinisuppe, raavarer
Egentlig enkle råvarer, som gir en deilig suppe, og forfines med din beste olivenolje og balsamico. Her er det brukt Aceto Balsamico tradizionale, olivenoljen er fra Liguria og har egen DOP-beskyttelse. Tradizionale er til å smaksette med helt til slutt.
Zucchinisuppe, oppskåret
Skjær zucchinien i skiver på langs, og kok opp. Ha i buljong.
Zucchini koker
Etter 15 minutters koking er den klar til å avkjøles i kjøleskap i 3 timer.
Zucchini mikset
Så, etter 3 timer kjører du suppen i hurtigmikser. Den er klar for tallerkenen eller suppeterrinen.
Zucchinisupp 2
Og her er suppen ferdig til å kose seg med. En Leitz riesling får være greit nok. Vi har forfinet den med noen dråper DOP olivenolje fra Liguria, og ditto balsamico tradizionale.
brissac spisestue tripadvisor.fr
Fra den stilfulle spisestuen deres. Her har de nok spist zucchinisuppe mer enn en gang vil jeg tro!

Ingredienser:
500 gr zucchini
1 buljongterning( eller hj laget)
1 dl ikke for dyr balsamico
salt og pepper fra kvern
2 ts av din beste olivenolje
8 halverte kirsebærtomater
3 ss hakket bladpersille
Slik gjør du:
Skjær zucchinien i fine skiver, legg i en kjele og dekk med vann. Kok opp og ha i buljongen. Kok i 15 min, til den er myk. Kok inn balsamicoen til sirupaktig. Salte og pepre suppen godt og la den stå i kjøleskap i 3 timer. Kjør i mikser etter de 3 timene.
Legg opp i suppetallerken og drypp over olivenolje og balsamico. (Her brukte vi tradizionale istedenfor balsamicosirupen.) Garner med tomatene og persille som på bildet over.

Bon Appétit!

 

%d bloggere liker dette: