Villeker og kamskjell

Tre rensede argentinske villreker til hver av oss; den sorte strengen er fjernet, det du ser litt av på den ene er rognen; ofte mørk brun som rå, og med en fin rosarød farge som stekt. Kamskjellene er litt mindre enn våre norske, men helt greie når norske mangler i butikken. Og selvfølgelig rimeligere å kjøpe inn.

Reker og kamskjell er deilig sjømat; spesielt når rekene er villfanget utenfor Argentina, ikke noe oppdrett her i gården. Kamskjellene er importert, og ikke den norske arten Pecten maximus, men arten Placopecten magellanicus fra nordvest-Atlanteren, med en litt anne form og farge enn våre “norske”. Og de selges dypfryst, akkurat som rekene.

Varm opp litt jomfruolje i woken eller i en stekepanne og stek rekene et par minutter på hver side. Salte og pepre litt fra kvern.
Stek kamskjellene i den samme jomfruoljen på sterk varme et minutts tid. Snu dem gjerne eller server med stekeskorpen opp.
Litt finhakket persille og noen skiver oppbløtet steinsopp passer godt til denne enkle retten.

Servert! En god ferdigpose med italiensk steinsopprisotto passet godt. Soppen er stekt og drysset rundt på tallerkenen. Persillen ble blandet i stekeoljen og oljen dryppet over. Som du ser er rekene delt nesten helt igjennom på langs, og rognen ser du godt.

Print Friendly, PDF & Email