Grillet kveitekotelett

En fin nyinnkjøpt kveite er klar for å viderebehandles; dvs denne dagen grillet vi den i skiver.

Kveite er en deilig fisk, og så deilig at danske fiskere fisker den i norsk sone. Ulovlig! Og det liker vi ikke, og slett ikke i gytetiden; hva er dette for slags fiskeforvaltning. Vi får like eller ikke like at Norge ikke er flink med alt det gode vi har langs kysten vår; alt det som ikke brukes, og alt det som bare sendes utenlands. Men at danskene skal ødelegge kveitebestanden vår; det godtar vi ikke, om vi er aldri så danskefrelste. Dette må norske myndigheter ta tak i. NÅ!

Veldig enkelt; jomfruolje med litt nyinnhøstet estragon, timian og oregano, litt salt og pepper fra kvern og et par hvitlløkskløfter fra hvitløkspressen.
De fine kveiteskivene er penslet med stekemarinade og lagt i grillpannen. Et par-tre minutter på hver side, så er de ferdige.

Siden de hadde fine østers i butikken denne dagen syntes vi det var greit med en liten forrett; så det ble det. Ellers; en sitronskive med basilikumpynt, fisken, de i biter kokte potetene, en gulrot, og resten av marinaden fordelt over. Hvitløk fra marinaden la vi litt rundt på tallerkenen.

%d bloggere liker dette: