Brosme med purre

Brosme er en deilig fisk (Brosme brosme), du må bare kikke litt etter om det sitter igjen ryggben når du kjøper den fra fiskedisken, for det gjør det ofte. Bruk da en fiskepinsett og dra ut de små ekle, harde bena, ved å “holde igjen” kjøttet med venstre tommel og pekefinger mens du drar ut benet. For disse små sitter godt fast! Vi har servert den med “krøllet purre”, en sjøkreps, og potetpuré..

En halv filet til hver, alle bena er dratt ut , og det ser du godt; det går med litt av fiskekjøttet dersom du ikke er nøye nok. Og det er faktisk ikke så lett så godt som bena sitter fast. Krydre med kvernsalt og pepper.
Skjær de grønne purrebladene i så tynne striper som mulig, og legg dem i isvann, da krøller de seg. Disse ble ikke tynne nok, så ikke alle krøllet seg. Det hvite på purren kan du servere ved siden av.
De hvite purrestavene får putre sammen med fisken, de krøllete strimlene legger du i til steking et par-tre minutter etter at fisken er tatt utt.
Her laget vi en god potetpuré med masse persille, og rørte i godt med parmesan tilslutt. Avrundet med en klatt smør. Revet muskatnøtt hører alltid med.
Brosmen ble servert med et par halve kokte sjøkreps (scampi), svitset i stekeskyen med kjøttsiden ned i ca et minutt. Drypp stekeszky over potetene. Ved siden av hadde vi et glass deilig fruktig Zonnenblum Chardonnay, med en anelse smør.
Print Friendly, PDF & Email