Torskefilet med bønner og tomater

Torskefilet med brunet smør_edited-1Bønner er sunt, godt og slankende. Det er også torskefilet. Og tomater. Derfor er jo dette en lett liten matrett. Lett å lage, og lett å fordøye. Selv om bønnene, med masse fiber, nok kan gi litt luft for noen. Men det tåler vi vel?Så velger du selvfølgelig selv om du vil bruke oppdrettstorsk eller villtorsk. Og ferske tomater eller boksetomater. Hvite bønner bløtlagt over natten, eller økologiske bønner fra pappboks, til under en tikroning. Det burde bli godt hva du enn velger.

7. Torsk, fast fisk
Og får du tak i helt fersk torskefilet, gjør jo ikke det noe heller. Fra selvfisket torsk kanskje?

Torskefilet med bønner og tomater

Ingredienser:
torskefilet til 2 evt. 4 personer
1 evt. to bokser kirsebærtomater, alternativt ferske
1 evt. 2 bokser økologiske bønner, eller tørkede bløtlagte
smør og litt mel
kapers
litt bladpersille
Slik gjør du:
Dersom du velger tørkede bønner; la dem ligge minst ett døgn i vann. Del opp torskefileten i passe stykker. Vend dem i mel tilsatt litt salt og pepper. Brun stykkene til de er lett brune i fargen.

Torskefilet med brunet smør_edited-3Varm boksetomatene forsiktig, slik at de ikke sprekker opp for mye. Eller stek ferske tomater lett. Skyll boksebønnene og varm dem i litt vann. Hell av og krydre etter egen smak, løkpulver og hvitløkspulver er godt. De tørkede bønnene må du koke minst i 40 minutter, så det må være gjort før du begynner med fisken. Stek smør til skummet akkurat har lagt seg, ikke brenn det!

Torskefilet med brunet smør_edited-2Legg opp som på bildet, med kapers, det brunede smøret, og grovklippet persille som har fått ligge litt i det brunede smøret først.

Print Friendly, PDF & Email