Grillet fjellørret fra Hovden

4 jevnstore ørreter fra Hovden, risset med skarp kniv tre ganger på hver side av fisken. Litt salting og pepring i buken og rundt fisken gjør seg, eller du kan blande krydderet i melet som du skal vende fiskene i.

Naboen var innom med noen flotte ørreter fra Hovden litt tidligere i år, og hvem kan vel si neie til et deilig ørretmåltid. Vi grillet dem på verandaen vi, men det går selvfølgelig like bra å gjøre det i egen grillpanne på kjøkkenet.

Webers grillpanne passet utmerket til denne fine fisken, da fikk vi tatt vare på det deilige smøret og jomfruoljen vi stekte den i også. Og med helletut går det jo helt greit.
Ganske tradisjonelt; her er bordet dekket opp, forsyn deg selvbord gjør det jo enkelt.
Agurkskivene fikk en halvtime i salt, som så ble skylt av. Det meste av vannet ble krystet ut, og dressing blandet til av jomfruolje og hvit balsamico med litt kvernet pepper.

Sånn liker vi det; nydelig agurksalat, poteter knadd litt med en gaffel og iblandet persille og litt jomfruolje, en god klatt rømme, og det sprø, deilige skinnet tatt av og klart til å inntas, nydelig sunt tilbehør.

Print Friendly, PDF & Email