Squash, grillet med kylling

Squash, delt
Her har vi delt noen litt større i to, for å fylle dem med godsaker. Egentlig behøver de ikke skrelles, men den gangen gjorde vi det.

Squash er ikke bare de puslete grønne du finner i butikken. Også større squash er ypperlige til feks å fylles og grilles. Vi har delt en litt større i to, og fyllt den med økologisk kylling. Squashen er selvfølgelig også økologisk. Gresskarfamilien cucurbitaceae består av ca. 700 arter, og i samme familie finner vi melon og agurker. Kalebass er et annet familiemedlem. Squashen, som gresskaret, er en tofrøbladet blomsterplante med regelmessige, oftest gule blomster.

158 Squash
Squash får du i flere fasonger og farger. Her er oppskåret squash, klar for fryseren til en kald vinterdag.

Den finnes både som klatrende slyngplante og buskplante. Og med avlange eller runde frukter i farvene grønn, gul eller orange. I Frankrike, Spania og Italia brukes den som tilbehør til kjøtt og fisk, som lette lunchretter og som hovedrett. Felles for de fleste tilberedningsmåtene er at tilsetninger av urter og annet gjør denne anvendelige grønnsaken med forholdsvis lite egensmak til populære og smakfulle retter.

Squash med kylling
Økologisk squash fra hagen, salt og pepper, løk,creme fraiche, hvitløk og økologisk kyllingkjøtt fra Holte gård gjør hver av squashens to halvdeler til et lite, men godt måltid.
Squash med kylling, råvarer
Squashen er delt i to, og frøene skal skrapes ut. De andre råvarene skal blandes med kyllingkjøttet.
Sguash kokes
Squashen dampes. Kjenn på den underveis, den skal være en anelse myk, men allikevel al dente. Så skylles den lett, og tørkes godt med kjøkkenpapir.
Squash med kylling, i grillen
Klar til grilling. Kyllingkjøttet er først brunet lett og iblandet de andre ingrediensene. På toppen er det strødd godt med parmesan eller grana padano. Velg selv.
Squash med kylling, tallerken
Ja, jeg vet det; jeg bruker et tsjekkisk øl til denne retten! Det var kun for å prøve ølet. Det finnes jo et utall av gode norske øltyper i dag.

Squash med kylling og middelhavsalat

Ingredienser:
1 litt stor squash
2 økologiske kyllingbryst
salt og pepper
løk og hvitløk
creme fraiche
parmesan
olivenolje
middelhavsalat  (kjøpt hos Meny)
Slik gjør du
Del squashen i to, og ta ut kjernene med en skje. Damp halvdelene lett til de er myke, alternativt kok lett, men allikevel med bitt (al dente). Skyll lett, og tørk godt med kjøkkenpapir.
Brune de oppskårne kyllingbrystene i olivenolje, og bland i de andre ingrediensene, ikke osten. Fyll squashen og strø over godt med ost.
Sett i gassgrillen til de er lett brunet. Server med middelhavsalat, en deilig ferdigsalatbvi kjøpte på Meny. Prøv den!

Print Friendly, PDF & Email