Grønnkål, kyllingbryst og laks!

Kylling med laks og grønnkål
Økologisk kyllingbryst og grønnkål, røkelaks viklet rundt kyllingbrystene,  og økologisk salat fra hagen går godt sammen. Og det må vel regnes som sunt også.

Grønnkål spises som aldri før. Og godt er det. De fleste gode matbutikker selger det, og grønnkål er lett å dyrke selv. Noen triks er gode å ta med, og gjør du det, er resultatet som regel bra. Og sammen med kyllingryst omrullet røkelaks blir det enda bedre.I mange år har vi dyrket grønnkål, og i like mange år har vi irritert oss over kålmark og kålfluer som liker grønnkål enda bedre enn oss. Så i år gjorde vi noe med det; vi dekket kålen med duk. Og hittil har det gått bra.

Grønnkål
Som du ser, her er det ikke mye hullete kål. Men det er utover nå vi må passe godt på! Foran ser du glattbladet grønnkål med planter vi fikk av Rita og Eivind på Borgja gård i Bø. Og bak selvsådde krusbladet grønnkål.

Og det er jo nå sommerfugllarvene virkelig får utfolde seg som kålmark. De slipper ikke til nå, men noen skarve kålfluer ser ut til å ha klart det. Men som sagt; svært lite er “hullet”!

Grønnkål, nyhøstet
Nyhøstet glattbladet økologtisk grønnkål. Nå skjæres bladene fra stilkene, og videre i tynne striper. Og så er de klare for viderebehandling.
Grønnkål til koking
Grønnkålen er skåret i tynne striper, og skal nå forvelles i 5 minutter, før den går gjøres ferdig.
Grønnkål på grillen
Imens kyllingbrystene grilles, putrer grønnkålen på sidebrenneren. I jomfruolje, litt fløte og tilsatt salt, pepper og revet muskat. Det blir en deilig saus du kan bruke i retten også av dette deilige tilbehøret.
Kylling med laks_edited-1
Økologiske kyllingbryst fra Holte gård, omsurret skiver av røkelaks, litt olivenolje, og økologisk dill fra hagen, er det som skal til for denne smakfulle lille retten
Kylling med laks og grønnkål2jpg
Voila! Økologiks salat, grønnkål og dill fra hagen, og økologisk kylling fra Drangedal, skaper dette lille kunstverket av gode råvarer.

Økologisk grønnkål og kylling med røkelaks

Ingredienser:
2 evt 4 økologiske kyllingbryst
grønnkål
salat
litt slangeagurk og paprika
olivenolje
fløte
salt, pepper og revet muskatnøtt
dill
alubakke til kyllingen

Slik gjør du:
Forvell grønnkålen skåret i striper, i ca 5 minutter i saltet vann. La renne av.
Vikle røkelaksskiver rundt kyllingbrystene og legg dill i alubakken sammen med olivenoljen. Grill dem til de er akkurat gjennomstekt. Imens surrer du grønnkålen i olivenoljen og fløten til passe konsisten, og krydrer den med salt, pepper og muskatnøtt.
Lag salat etter egen smak og legg opp som på bildet, med saus fra grønnkålen.