Knivskjell på grillen!

Knivskjell, råvarer
Her er de enkle råvarene. Litt urter fra hagen; dill, salvie, estragon, oregano og sitrontimian. Litt finhakket løk og hvitløk. Og selvfølgelig jomfruolje til grillingen. Skjellene er akkurat skylt av, og klare til grilling.

Knivskjell er ikke det du oftest ser i butikken, men for noen dager siden hadde vår lokale Menybutikk det. Så man får ta sjansen når man har den. Særlig når man bor i innlandet langt fra sjø og hav. Og retten ble faktisk veldig god. knivskjell er en av artene i knivskjellgruppen  (Solenidae). De står loddrett  i sanden, filtrerer næring fra havet, og bruker den  kraftige foten til å grave seg ned. Helt ned til 100 meters dyp tar man dem.  Den er en av flere arter av knivskjell som finnes langs kysten opp til Tromsø. De blir ca. 20 cm lange. Så hvorfor får man ikke tak i dem i butikkene i Norge? Som så mye annet fra havet. Vi får det vel når vi er på ferie kanskje, for de du får kjøpt i Europa kommer hovedsakelig fra Nederland, Frankrike og NORGE! En mager trøst.

Knivskjell
Her ligger de, klare til videre tilberedning. Så er det å blande inn urter, salt og pepper, og olivenoljen.
Knivskjell, på grillen
Urter og olje ligger under skjellene, og med to skjeer blander du alt når det er ferdig.
Knivskjell, tallerken2
Et par sitronskiver, litt god loff, og litt av sausen som blir, til å dyppe loffen i, er alt som skal til. Og et glass Crèmant de Bourgogne for eksempel. Skjellkjøttet er fast og fint, og med god smak også fra urtene, egenkraften og oljen.

Knivskjell med urter

Ingredienser:
1 nettsekk knivskjell
hageurter; estragon, sitrontimian, salvie, oreganog og dill. Eller andre urter du liker.
salt og pepper
jomfruolje
sitron
Slik gjør du:
Skyll av knivskjellene, hakk urtene og legg i foliebakk sammen med olivenoljen, og gjerne litt av vinene du bruker, eller enda bedre; en god vermut, Noilly Prat feks. Eller begge deler!  Grill på sterk varme ca 8-10 minutter til skjellen har åpnet seg. Kast de som ikke har det. Bland alt sammen, krydre etter egen smak, og server. Legg opp som på bildet. Server et godt glass avkjølt hvitvin eller cremant som her. Du kan spise all skjellmaten, men noen tar vekk den sorte posen.
Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email