Scampi med Grana Padano

Flotte scampi er renset med hodeinnholdet inntakt, delt på langs, og lagt opp klare til å overdrysses nyrevet Grana, og overdryppes jomfruolje. Alt ligger i ildfast form og skal grilles på indirekte varme.

Den enkleste måtene å servere scampi på (norsk sjøkreps), er med jomfruolje og litt salt. Den nest enkleste er med nyrevet parmesan eller Grana. En godt lagret Grana Padano går utmerket til denne velsmakende enkle retten. Slik gjorde vi det denne dagen i 2019.

Osten er drysset over hele halen og frem til klørne omtrent; dvs hode får også ost over seg, for hodeinnholdet er noe av det mest velsmakende på den norske sjøkrepsen. Paven er selvfølgelig fjernet.
Så inn i grillen til fargen på scampikjøttet er gått over fra gjennomsiktig til hvitt. Osten er smeltet, det er viktigere å få et saftig og godt scampikjøtt enn å brune osten; de kan da både bli tørre og henge i skallet.

Helt enkelt lagt opp: et issalatblad, en halv tomat, og noen ristede loffskiver som skal dryppes over litt jomfruolje. Thats it! En hummergaffel er grei å bruke.

Print Friendly, PDF & Email