Reinsdyrfilet skritt for skritt

Reinsdyrfilet er noe av det mest smakfulle og møre kjøtt du får kjøpt. Dessverre er det dyrt, og derfor ser ikke omsetningshastigheten ut til å være så veldig stor. Frysedisken i butikken vår ser ut til å få være i fred. I dag har vi tatt ut steinsopp fra fryseren, og kjøpt inn en pose frossen rosenkål. Selve tilberedningen går som en lek, og resultatet ble bra.

To fine indrefileter lå det i pakken til rundt 600 kroner kiloen. Én filet holder akkurat til en person, så dersom du skal ha gjester blir det nok en dyr fornøyelse for de fleste. Men, -av og til kan man unne seg noe riktig godt.

Litt finpussing med kniven er det som skal til. Den tynne hinnen på det forrige bildet skjærer du bort, også litt av fettet, smak er det allikevel i massevis.

Så brunes de to filetene i jomfruolje, litt salt og pepper gjør seg godt litt før de er stekt ferdig.

Steinsoppen i skiver er akkurat tatt ut av fryseren, og får tørke av litt på kjøkkenpapir.

Litt olivenolje i stekepannen, og etterhvert litt salt og pepper på steinsoppskivene.

Det er ingen problem å få steinsoppen sprø og fin, men du må nok følge litt med så de ikke blir for brune. Disse ble akkurat passe.

Kok opp den fryste rosenkålen slik som det står på pakningen, i litt saltet vann.

Kjør rosenkålen i stavmikser, og la den gjerne bli litt grov i konsistensen. Ha i en skvett fløte, og krydre med salt, pepper, revet muskatnøtt og litt løkpulver. Rør forsiktig, og bland til en homogen masse. Ha i en smørklatt tilslutt.

Tilsett litt fløte og en dråpe kalvekraft fra flaske i oljen du stekte filetene i. La koke inn litt, avrund med en klatt smør. Gi blaffen i at noen “eksperter” mener at det er juks å  bruke smør eller fløte i sausen. Du skal ikke konkurrere med dem, bare lage god mat!

Vanligvis gjør vi ikke dette, vi skreller ikke Ringerikspoteter, men akkurat i dag gjorde vi det, skal jo se litt fint ut på tallerkenen med så dyr mat! Litt jålete kanskje, men det får stå sin prøve.

Og bedre kan det neppe bli; lagt opp med litt sprøstekte baconbiter, og servert med en RoccaSveva Amarone fra det Herrens år 2011, kjøpt hos produsenten i den lille koselige vinbyen Soave..

Ingredienser:
2 indrefileter av reinsdyr
1 pose frossen rosenkål
steinsopp eller annen sopp
litt bacon
salt, pepper, revet muskatnøtt, løkpulver
Ringerikspoteter, skrelte
litt fløte
jomfruolivenolje og litt smør
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

%d bloggere liker dette: