Nakkekotelett med steinsopp

Nekkek og bacon

Nakkekoteletter er koteletter fra den mest smakfulle delen av grisen; godt fettmarmorert og saftig, men de kan også være seige, selv når de tilberedes etter alle kunstens regler. Et seigt kjøtt er vanskelig å få mørt. Omviklet med bacon, og servert med grov potetmos og fritert steinsopp kan dette bli en deilig middagsrett. Og nakkekoteletter holder enda en levelig pris i butikken.Til denne smakfulle retten kan du godt bruke fryst steinsopp, den blir nesten like god som fersk, bare du gir den litt lenger tid. Tørket steinsopp går også bra, men blir ikke helt det samme.

Nakkek og bacon2
Vikle baconet rundt kotelettene som på bildet. Krydre med pepper, og de er klare for pannen. Baconet fester seg godt etter litt steking, det tilpasser seg nesten kjøttet kan man si.

Nakkekoteletter med steinsopp

Ingredienser:
4 nakkekoteletter
steinsopp i skiver, eller fryst i skiver, alternativt tørket
bacon
mangold eller spinat
mandelpoteter
mel, 1 egg, og brødrasp til fritering
jomfruolje
smør
noen hvitløkkløfter
Slik gjør du:
Vikle baconet rundt kotelettene som på bildet. Skjær de groveste stilkene av mangolden, og grovhakk den. Alternativt bruk spinat som du grovhakker, og koker i litt saltet vann.
Stek kotelettene slik du selv liker dem, og kok mandelpotetene ferdige. Stamp dem grovt, og rør i smør. Krydre med pepper, salt og revet muskatnøtt.

Nakkek. med steinsopp
Brødrasp, et sammenrørt egg, og mel, er det du trenger til friteringen. Og noen hvitløkkløfter for smakens skyld!

Fritert steinsopp

Vend skivene i melet, dypp i det sammenrørte egget, og vend tilslutt i brødrasp. Varm opp olivenoljen i en kjele, og friter når det syder rundt en fyrstikk. Friter til de er passe brune.

Steinsopp friteres
Her friterer de flotte steinsoppskivene og hvitløkkløftene i jomfruolivenolje. Den tåler høy varme uten å forandre kjemisk struktur, og setter ikke smak til soppen. Ønsker du det, drypper du noen dråper av din beste olje over etterpå.
Steinsopp fritert
Etter fritering lar du steinsoppen dryppe av på kjøkkenpapir. Sprø og gode blir de, dersom du følger med litt under friteringen.
Potetmos
Her er potetene grovstampet, og krydret med sal,t pepper og godt med revet muskatnøtt. En klatt smør er lagt på, så nå gjenstår bare å blende alt godt.

Og slik som på bildet under kan du jo legge opp denne smakfulle rustikke retten i disse førjulstider. Vel, ikke akkurat slankekost, men det går jo an å skeie ut litt, også rett før jul.

Nekkek med steinsopp1

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email