Anguskjaker med polenta

Disse to kjaken er brunet, og har fått koke en halvtimes tid i kjøttkraft tilsatt løk og hvitløk. Nå skal de putre videre i grønnsakkjelen.

Kjaker er godt; det være seg torskekjaker, breiflabbkjaker, skatekjaker, svinekjaker eller storfekjaker; delikatesser alle sammen. Og stykninger vi sjelden bruker her hjemme. Ute i den store verden er de helt vanlige i de deiligste retter. Vi har prøvd kjaker fra Angus. Enkelt å tilberede, krever noe tid, men fytti så godt det blir!

Dette brukte vi; litt stangselleri, en gulrot, en løk, og en boks med tomatterninger.
Ingrediensene er skjært i små firkanter og lagt i woken med litt jomfruolje.
Grønnsakene er flyttet over i gryten, og kraften fra kokingen av kjakene og litt hvitvin, sammen med revet sitronskall er lagt i. Så er det å la alt småputre under lokk en halvtime til. Legg gjerne i et laurbærblad nå.
Tomatboksen, salvie, bergmynte, rosmarin og laurbærbladet får koke med siste kvarteret.
Polentagryn brukte vi her i mangel av polentamel, revet pecorino over grynene, en smørklatt og godt med revet parmesan.
Kok opp vann og salt og rør i polentagrynene til det begynner å tykne, ha gjerne i pecorinoen nå. La småputre en 30 minutters tid, rør litt hvert 5-6. minutt til ferdig. Bland i smøret og parmesanen.
Polentaen er ferdig, og helt forsiktig ut på tallerkenen. Beveg tallerkenen litt slik at polentaen fordeler seg likt utover tallerkenen.

Tilslutt fordeler du saus og grønnsaker over polentaen, og avslutter med å legge på anguskjaken. Kvern gjerne over mer parmesan eller en god norsk hard ost.

Print Friendly, PDF & Email