Lammestek med potetpuré

Lammestek med kålrot mm, retten

Lammestek med kålrot, potetpuré og gulrøtter er godt. Og selv etter en time i ovnen har rotgrønnsakene beholdt tyggemotstand. Og saftig og godt ble kjøttet

Lammestek med potetpuré

Ingredienser:
1 lammestek (lammelår)
1 kålrot
3 gulrøtter
1 løk + 5 hvitløkfedd, skallet av.
2 bokser hakket tomat
Olivenolje
Salt og pepper
Skjær først kålroten og gulrøttene i tynne striper, julienne. Litt arbeid er det, jeg gjorde det med en nyinnkjøpt mandolin, med mulighet til julienne, og det gikk raskt.

Brun løken og hvitløken lett i olivenolje. Ha i rotgrønnsakene, og la putre med 5 minutter. Hell over de to tomatboksene. La  putre 5 minutter til. Legg alt over i en ildfast form som skal settes inn i stekeovnen under steken, som stekes på rist over. Pass på at steken ligger rett over formen, så den ikke drypper på utsiden og ned i stekeovnsbunnen, dersom du ikke har stekeskuff under da!!

Salte og pepre steken, og brune den godt. Legg den på risten, og sett den ildfaste formen under. Stek i ca 1 time på 170 grader, eller sett steketermometeret på 70-75 grader. Når du legger opp retten kan du jo lage potetpuréen som en U, hvor du legger grønnsakblandingen inn i U-en. Over legger du kjøttet.

Med denne mandolinen gikk det raskt å kutte kålrot og gulrøtter i julienneskiver. Vi kjøpte den på Skagen, men den fås sikkert her hjemme også. Den har 5 innsatser. Slow food, joda, men en liten vri går jo an av og til!
Print Friendly, PDF & Email