Lammestek med potetpuré

Lammestek med kålrot mm, retten

Lammestek med kålrot, potetpuré og gulrøtter er godt. Og selv etter en time i ovnen har rotgrønnsakene beholdt tyggemotstand. Og saftig og godt ble kjøttet

Lammestek med potetpuré
Ingredienser:

1 lammestek (lammelår)
1 kålrot
3 gulrøtter
1 løk + 5 hvitløkfedd, skallet av.
2 bokser hakket tomat
Olivenolje
Salt og pepper
Skjær først kålroten og gulrøttene i tynne striper, julienne. Litt arbeid er det, jeg gjorde det med en nyinnkjøpt mandolin, med mulighet til julienne, og det gikk raskt.

Brun løken og hvitløken lett i olivenolje. Ha i rotgrønnsakene, og la putre med 5 minutter. Hell over de to tomatboksene. La  putre 5 minutter til. Legg alt over i en ildfast form som skal settes inn i stekeovnen under steken, som stekes på rist over. Pass på at steken ligger rett over formen, så den ikke drypper på utsiden og ned i stekeovnsbunnen, dersom du ikke har stekeskuff under da!!

Klar til oppskjæring. Lammestek må ikke bare lages med rosmarin!

Salte og pepre steken, og brune den godt. Legg den på risten, og sett den ildfaste formen under. Stek i ca 1 time på 170 grader, eller sett steketermometeret på 70-75 grader. Når du legger opp retten kan du jo lage potetpuréen som en U, hvor du legger grønnsakblandingen inn i U-en. Over legger du kjøttet.

Med denne mandolinen gikk det raskt å kutte kålrot og gulrøtter i julienneskiver. Vi kjøpte den på Skagen, men den fås sikkert her hjemme også. Den har 5 innsatser. Slow food, joda, men en liten vri går jo an av og til!
Print Friendly, PDF & Email
Annonser