Lammecarré og kamskjell

Akkurat nå er tiden for å spise litt lettere mat her. En god start er jo av og til å bytte ut poteter med bønner eller linser, dersom slanking også hører med. Det gjorde vi denne dagen, lagde til litt fra fjellet, litt fra havet, og litt fra skogen. For ikke å glemme salaten fra jordet. Eller drivhus var det kanskje?

Print Friendly, PDF & Email
Annonser

Lam er egentlig godt hele året, og carré er absolutt ikke det dårligste stykket å tilberede. Kamskjell er heller ikke vondt, og det passer godt sammen med det sarte fine lammekjøttet. Dersom vi skal slanker oss litt akkurat nå, er det jo også greit å bruke bønner istedenfor poteter av og til. Det gjorde vi denne dagen. Og med litt surret issalat og steinsopp fra skogen, er lørdagen sikret.

Lammecarré er brunet på begge sider i litt jomfruolje, og klar for noen minutter i ovnen. Vi brukte bare litt salt og pepper idag.

Litt steinsopp fikk ligge i godt varmt vann i en halvtime. Så surret den i olje noen minutter. Det går fint å sprøsteke den også, men da i litt større skiver. Vi bare krydret den lett med pepper, men bruk gjerne litt salt også.

Kamskjellen ble stekt i smør idet det ble brunt. Bare noen sekunder, og så snudd. Gjennomstekt skal de ikke være, og det ble de ikke heller.

Så var det issalaten; noen minutter i olje eller smør, litt salt, og ferdig!

Tilslutt var det de hvite, økologiske bønnene til en tikroning; litt jomfruolje, salt, pepper, løkpulver, og revet muskatnøtt. Enklere kan det vel ikke gjøres. De skal jo bare skylles av og varmes opp.

Lammecarré med kamskjell og bønner

Ingredienser:
lammecarré til antall personer
3 kamskjell til hver (våre var fryste)
1 boks hvite økologiske bønner (2 personer)
issalat
jomfruolje og smør
salt, pepper, løksalt og muskatnøtt
steinsopp, tørket eller fryst, evt fersk
Slik gjør du:
Rut opp den tynne svoren dersom det ikke er gjort i butikken. Salte og pepre etter egen smak. Ellers kan du følge teksten under bildene.
GOD APPETITT! 

Print Friendly, PDF & Email
Annonser