Lammecarré og kamskjell

Lam er egentlig godt hele året, og carré er absolutt ikke det dårligste stykket å tilberede. Kamskjell er heller ikke vondt, og det passer godt sammen med det sarte fine lammekjøttet. Dersom vi skal slanker oss litt akkurat nå, er det jo også greit å bruke bønner istedenfor poteter av og til. Det gjorde vi denne dagen. Og med litt surret issalat og steinsopp fra skogen, er lørdagen sikret.

Lammecarré er brunet på begge sider i litt jomfruolje, og klar for noen minutter i ovnen. Vi brukte bare litt salt og pepper idag.

Litt steinsopp fikk ligge i godt varmt vann i en halvtime. Så surret den i olje noen minutter. Det går fint å sprøsteke den også, men da i litt større skiver. Vi bare krydret den lett med pepper, men bruk gjerne litt salt også.

Kamskjellen ble stekt i smør idet det ble brunt. Bare noen sekunder, og så snudd. Gjennomstekt skal de ikke være, og det ble de ikke heller.

Så var det issalaten; noen minutter i olje eller smør, litt salt, og ferdig!

Tilslutt var det de hvite, økologiske bønnene til en tikroning; litt jomfruolje, salt, pepper, løkpulver, og revet muskatnøtt. Enklere kan det vel ikke gjøres. De skal jo bare skylles av og varmes opp.

Lammecarré med kamskjell og bønner

Ingredienser:
lammecarré til antall personer
3 kamskjell til hver (våre var fryste)
1 boks hvite økologiske bønner (2 personer)
issalat
jomfruolje og smør
salt, pepper, løksalt og muskatnøtt
steinsopp, tørket eller fryst, evt fersk
Slik gjør du:
Rut opp den tynne svoren dersom det ikke er gjort i butikken. Salte og pepre etter egen smak. Ellers kan du følge teksten under bildene.

%d bloggere liker dette: