Etter nyttår!

Endelig begynner det å skje noe her hjemme også. I alle år har man kunnet kjøpe ferdig utvannet klippfisk nedover i Europa. Bare ikke i klippfiskens hjemland. Vel, noen butikker i byene har sikkert hatt det, og noen fiskeforretninger har muligens vannet ut selv til kundene sine. Men ellers har det vært smått stell. Noen ganger nå har vi brukt disse filetene i forskjellige retter. Så i går, etter all den fete julematen, smakte det godt med denne enkle retten.  En fin, hvite utvannet klippfiskfilèt får trekke noen få minutter i en kjele med litt saltet vann, og vips, så er den klar til litt bruning.

Mens fiskefiletene får brune seg lett sammen med sjalottløk og hvitløk, står det gode smøret og bruner seg i forkant. Ta smøret vekk akkurat når det er nesten ferdig med å småboble. Da gjør det seg helt ferdig selv.

Utvannet klippfisk med poteter, søtpotetpurè og brunet smør.

Ingredienser:
2 utvannede klippfiskfilèter ( til 4)
sjalottløk og hvitløk
mandelpoteter
ferdigkjøpt fersk søtpotetpurè (kjempegod)
jomfruolje til steking
smør til bruning
persille til pynt
Slik gjør du:
Skyll av filetene, og la dem trekke noen få minutter i litt saltet vann. Brun dem deretter lett sammen med løken du steker. Samtidig bruner du smøret og varmer opp søtpotetene. Hakk persillen, og legg opp alt som på bildet.

%d