Kyllingsnitsel med grønnkålpesto og asparges

To kyllingbryst er delt midt i, på langs kan vi si. Bruk en skarp kniv, og bank lett med en kjøttbanker etterpå.

Å steke seg en snitsel er en god måte å bruke forskjellig typer kjøtt på; kalvesnitsel på topp hos oss, men også svin, kalkun- eller kyllingsnitsel er kjempegodt. Vi har brukt to fine kyllingbryst fra Holte gård i Drangedal, og servert dem med pesto av lokal grønnkål, og importert asparges, vi har jo bare sesong for den norske en kort periode på vårparten frem til St. Hans. To kyllingbryst gir fire snitsler.

Vend snitslene i mel, (hadde bare durumhvete i huset denne dagen) krydre med salt og pepper; gjerne også med litt løk og hvitløkpulver, og stek dem i en blanding av jomfruolje og smør. Sterk varme først på begge sider før du skrur ned varmen.

Hell i melk som på bildet, dvs ikke la melken dekke snitslene. La dette småputre mens du koker pastaen, her tagliatelle.
Legg aspargesen på skrått i en panne, som på bildet, da får du aspargestoppene nesten som ferske, og resten kokt til de skifter farge til mørkegrønne. Da er de al dente, smakfulle, og fulle av næring. DERFOR skreller du dem ikke; du skal ha i deg næringen også! Grønnkålpestoen i forgrunnen består av grønnkål, persille, jomfruolje, hvitløk, hakkede mandler og parmesan. Oppskrift kommer.

Og slik endte vi opp; deilig saus fra stekingen i melk, aspargesen, kyllingsnitslene med grønnkålpesto, og tagliatelle med litt av sausen over.

Print Friendly, PDF & Email