Kylling med asparges og bønner

To store økologiske kyllingbryst er delt opp i biter og lagt i woken med jomfruolje i bunnen. Har blitt veldig glad i denne woken egentlig, den kan brukes til masse godt, og du trenger ikke tenke på hva slags redskap du bruker i den.

Økologisk kylling fra Holte gård, og økologiske bønner fra pappboks er et godt utgangspunkt for en enkel middag. Og tilfeldigvis hadde de også hvit asparges i butikken denne dagen, om enn ikke økologisk. Ikke store fine, men tynne fra Peru. Vel, bedre enn ingenting frem til våre egne grønne asparges begynner å skyte opp fra bakken om et par-tre ukers tid. Hvis været blir noe varmere da selvfølgelig.

Så er det å blande i en god dæsj med søt, tykk og god soyasaus, og en ss balsamico av den mer rimelige typen. Og blande godt selvfølgelig.

Ferdigblandet, og ferdigstekt; akkurat gjennomstekt og saftig og godt. Krydre etter egen smak, men pass på; ikke for mye salt. Finhakket persille blandes i tilslutt.

Noen baconskiver gjør seg godt over brunebønnerblandingen, gjerne sprøstekt.

Bønnene fra boks varmes opp i en kjele; tilsett et par ss tomatpure utrørt i litt vann, 1 ss vineddik, og 1/2 ss sukker. Bland godt.

Skrell de fra før tynne aspargesene fra litt under toppen og helt ned; litt puslete, men med godt resultat. Kok i lettsaltet vann med noen dråper jomfruolje en 7-8 minutters tid, de skal ikke kokes for bløte.

Og så enkelt la vi opp; aspargesen overdryppet jomfruolje eller gjerne noen dråper trøffelolje og overklippet basilikumblader, bønneblandingen med bacon over, og kylling blandingen. Sunt og godt vil jeg si. Og velsmakende.

Print Friendly, PDF & Email