Kylling i ovn

Denne gangen ble det livèchekylling, det vil si kylling foret med løpstikke, eller kjærlighetsurt som den også kalles. Fin i fargen men litt skrukkete er den jo. Uansett; nå ma den deles opp til en forhåpentligvis god kyllingrett.

En passende oppdeling for oss to. Retten skal få putre og godgjøre seg en god stund, og tørr blir den ikke, det gjelder å følge med, dessuten blir det jo mye godt den skal koke i da.

Gikk akkurat oppi stekepannen gitt! Krydre med litt kvernet salt og pepper, og brun den lett i en god extra virgin olje. Her i huset bruker vi bare extra virgin olivenolje til steking og fritering, og det har vi gjort i mer enn 25 år.

En enkel sofrito hører med; ganske finhakket gulrot, rødløk og selleristang. Denne blandingen gir en helt spesiell og gjenkjennende smak av det italienske kjøkkenet; ja det franske og spanske også forresten.

I jomfruolje igjen, la det steke seg blankt og litt til før du har det over kyllingen som nå ligger i et ildfast fat. Krydre gjerne med litt urter dersom du liker det.

Et par-tre hvitløkkløfter gjør seg før du har over en boks finhakkede tomater.

Kyllingretten er ferdig etter en halvtime i stekeovn ved 180 grader.

Det er servert! Noen mandelpoteter og litt persille gjør seg godt til denne saftige og gode retten hvor sofritoen gir den helt spesielle smaken av det italienske kjøkkenet.

%d