Kamskjell, skalldyrmix og tunfisk

 

Norske fiskedisker er ikke mye spennende. Ferske skalldyr er det lite av. Her er det brukt frosset, halvkokt sjømatmix, frosne små kamskjell, men heldigvis; fersk tunfisk fra Meny Bø. Velg selv om du bruker dette som 2  forskjellige forretter eller forrett og hovedrett!

Kamskjell, skalldyrmix og tunfisk

Ingredienser:
kamskjell, små frosne
halvkokt sjømatmiks, frossen
noen reker
sjalottløk
creme fraiche el. Seterrømme
olivenolje
parmesan
litt brødrasp
1 dl. hvitvin

Slik gjør du:
La kamskjellene og sjømatmixen tine. Hell kraften over i en kjele. Rens noen reker og legg skallet i kjelen. Hell i vinen, og la alt koke inn i 15 min. Du skal ha igjen 3-4 spskj når ferdig. Sil av, ha i creme fraiche og kok videre til sausen tykner (du kan også bruke fløte, men da tar det litt lenger tid å koke inn). Kvern litt pepper i sausen. Kok den halvkokte sjømatmiksen ca 5 minutter. Hell over sausen og server. Kamskjellene smører du en liten smørklatt på, har over litt revet parmesan og brødrasp, og gratinerer i ovnen ca 6-8 minutter.

 

Tunfisk med sesamfrø, jomfruolje og balsamico

Ingredienser:
2 gode tunfiskbiffer
litt av din beste olivenolje og balsamico
fingersalt
noen reker
pesto
2 hvitløkfedd
Slik gjør du:
Pensle tunfisken med god olivenolje, og dryss over litt fingersalt. La ligge i kjøleskap en times tid. På en tallerken heller du ut sesamfrø, og blander i revet parmesan. Kvern over litt pepper og rør sammen med en gaffel. Trykk tunfiskbiffene ned i blandingen på begge sider, og stek dem lysebrune, 4-5 minutter på hver side, sammen med hvitløk i skiver. Drypp din beste olivenolje rundt på tallerkene som på bildet, og noen dråper av god tyktflytende balsamico. Legg opp som på bildet og server med baguette. Jeg liker brunede hvitløkskiver, og legger de på fisken, men gjør som du vil med det. Tipset om å bruke sesamfrø kom fra Rita Eckbo på Borgja Gård i Bø. Et svært godt tips!

Print Friendly, PDF & Email