Grillet kyllinglår på 1-2-4

Spray eller hell litt jomfruolje i aluminiumsbakken, legge i kyllinglårene, salte og pepre, og legg noen urter rundt i bakken. Her salvie, rosmarin, oregano bergmynte), og litt estragon; alt fra hagen.

Kyllinglåret er uten tvil den beste delen på en kylling; litt mørkere, og absolutt saftigere kjøtt, i motsetning til kyllingbrystet, som ofte kan bli for tørt, og også mangler lårets fine smak. Denne dagen tok vi middagen på verandaen; en helt enkel grilling i aluminiumsbakker, servert på hvit tallerken. Enkelt og godt!

Del noen poteter opp i biter som på bildet, ha litt jomfruolje i bakken sammen med noen hvitløkkløfter og litt rosmarin. Sett på grillen.
Del endivier i to på langs, og skjær ut den bitre stilken, legg i en bakk med litt olivenolje, strø over salt og pepper, og litt chiliblanding fra kvern. Sett på grillen sammen med kyllinglårene.

Og slik ble denne helt enkle retten; du ser hvordan stilken på endiviene er skjært ut som en liten trekant. Potetene ble deilige sprø, og lårkjøttet perfekt; saftig og velsmakende!

Print Friendly, PDF & Email