Fritèrt sepia og kamskjell

Blekksprut, kamskjell
Den tiarmede blekkspruten Sepia ser slik ut som liten. En deilig råvare fra havet, som ikke brukes i Norge. Hvorfor ikke! I familien Sepiidae finnes det hele 80 forskjellige blekkspruttyper.

Hvorfor spiser vi ikke mer fra havet her hjemme? Blekksprut for eksempel. Den tiarmede Sepia er kanskje den letteste å tilberede; kort koke og steketid, mild i smaken, og sunn! Og den finnes langs hele kysten. Men ikke i butikkene våre! De du får kjøpt er importerte, frosne. MatNorge i et nøtteskall!

Sepia officinalis
Og slik ser sepia ut.
Sepia friteres
Både sepia og kamskjell er klare til fritering i jomfruolje. Vend dem i mel, egg og brødrasp, og sett igang. Her bruker jeg kurven som sil før den settes i frityrkokeren. Vi trenger jo ikke overskuddsraspet i den akkurat.
Pasta blekksprut
Som tilbehør idag blir det vanlig og blekksprutpasta, halvt av hvert, Vi måtte skjøte på blekksprutpastaen, hadde for lite! Et par knuste hvitløkfedd gjør seg godt i pastaen.

Sepia og kamskjell fritèrt i jomfruolje

Ingredienser:
sepiablekksprut, små
2 ferske eller fryste kamskjell til hver
mel, egg og brødrasp
jomfruolje
salt og pepper
blekksprutpasta og evt. vanlig
persille
noen hvitløkkløfter
Blekksprut, kamskjell retten2

Slik gjør du:

Tin blekksprutene, skyll dem i kaldt vann, og «patt» dem tørre med kjøkkenpapir. Varm opp olivenoljen i frityrkokeren (190 grader). Vend først i mel, så i det sammenpiskede egget (la dryppe av), og tilslutt i brødrasp. Fritèr til godt brune som på bildet. Kok pastaen som på pakningen. Ha i litt olivenolje og et par pressede hvitløksfedd. Legg opp som på bildet, med en persilledusk til å tygge på underveis!

Buon Appetitto!

Print Friendly, PDF & Email